Maestro Burger McDonald’s | Reclame prikkelt alle zintuigen

2-2-2017

Afgelopen dinsdag is deze briljante reclame voor de Maestro Burger van McDonalds Nederland voor het eerst uitgezonden. De reacties zijn bijna unaniem positief over bovenstaande reclame waarin de eerste hap van een Maestro Burger via een live verbinding begeleid wordt door Guido’s Orchestra van Guido Dieteren en de zang van sopraan Wendy Kokkelkoren. Deze nieuwe reclame is een uiting van de nieuwe campagne van McDonald’s Nederland: ‘Always Open for Good Times’.

Campagne ‘Always Open for Good Times’

Dit is het centrale thema dat moet uitdragen wat McDonald’s voor haar gasten wil betekenen. Dus een kompas en vertrekpunt voor alle contactmomenten die gasten hebben met McDonald’s. McDonald’s geeft in hun persbericht ook aan dat zij de ambitie hebben het meest geliefde merk van Nederland te willen worden. Erwin Dito, directeur Marketing, Communication en Consumer Insight van McDonald’s Nederland licht toe: “Dat doen we dus niet alleen met een lekkere burger en een goede ervaring. Het gaat ook om weten wat je als gast eet, weten hoe het wordt klaargemaakt, waar het vandaan komt of wat McDonald’s met het afval doet.”

Ook de service en beleving door 18.000 medewerkers moeten dit thema gaan versterken. Toegankelijk, dichtbij, een open cultuur waar iedereen welkom is. Deze creatieve reclamecampagne is ontwikkeld door reclamebureau TBWA. De reclame is opgenomen in Arnhem vanwege de ligging in de buurt van een theater waar het orkest kon optreden.

Maestro Burger & de sociale media

Er zijn twee Maestro Burgers op het menu van McDonald’s Nederland: Angus beef en Premium Chicken.

Op de sociale media doet de reclame het ook erg goed en ik het kader van de ‘Always Open for Good Times’, bezorgt deze reclame ons in ieder geval een glimlach.

Website: Mcdonalds

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.