Made with Maude | Eerlijke wijn van vrouwelijke makers

12-12-2022

  • Made with MaudeMade with Maude
  • Maud Kleuskens started Made with MaudeMaud Kleuskens started Made with Maude
  • Winemaker Claudia Gomes - Made with MaudeWinemaker Claudia Gomes - Made with Maude
  • Winemaker Patricia Santos - Made with MaudeWinemaker Patricia Santos - Made with Maude

Weet jij dat slechts 15% van de wijnmakers vrouw is? De traditionele wijnwereld staat wat inclusiviteit betreft nog in de kinderschoenen. Made with Maude wil daar verandering in brengen. Deze start-up verenigt de allerbeste vrouwelijke wijnmakers en biedt ze een platform. Waarom wachten met goede voornemens tot januari als je in december al verschil kunt maken? De feestdagen zijn hét moment om te proosten met eerlijke wijn.

Leuk idee voor restaurants onder vrouwelijke leiding om deze wijnen in de spotlights te zetten!

Leestijd: 2 minuten

Made with Maude | 100% vegan, duurzaam en zonder toegevoegde suikers en kleurstoffen

75% van de Nederlanders vindt het een toegevoegde waarde als wijn eerlijk is gemaakt, duurzaam en inclusief*. Alle reden dus om je gasten een Made with Maude wijn te schenken deze Kerst of met Oud & Nieuw. Made with Maude wijnen zijn 100% vegan, duurzaam en zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen, synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmatige ingrediënten. Elke fles vertelt in detail hoe de wijn is opgebouwd, waar deze is gemaakt en ook door wie. (*Factsnapp, n=400 Nederlanders)

De wijnmakers | Patricia Santos & Claudia Gomes

Hieronder de introductie van een aantal lekkere wijnen van twee bijzondere wijnmakers;

ANNA O.5% WHITE: Frisse alcoholvrije wijn met een hint van citrus. Perfect bij zeevruchten en salades, of als aperitief.

ANNA O.5% ROSE: Een bloemige alcoholvrije wijn met de smaak van wilde vruchten. Lekker bij lichte gerechten of als aperitief.

OFELIA RED: Elegante en smaakvolle wijn. Rode vruchten in het aroma en bosvruchten in de mond.

OFELIA ROSE: Bloemige aroma’s en intense smaak met wilde vruchten. Heerlijke wijn voor bij de borrel of een lichte maaltijd.

OFELIA WHITE: Levendige, tikje funky wijn. Combineer hem met kleine hapjes, of bijvoorbeeld een lekker kaasplankje.

OFELIA GRANDE WHITE: Rijke, aromatische wijn. Heel geschikt voor bij het kerstdiner.

Patricia Santos: een gepassioneerde wijnmaker met een fascinatie voor de natuur. Bij het maken van wijn staat respect voor de druif voor haar voorop. Patricia maakt wijn met haar hart, en zorgt ervoor dat de bijzondere aspecten van de streek in de wijn bewaard blijven.

Claudia Gomes: Claudia is vastbesloten om iedereen van haar wijn te laten genieten, ook mensen die geen alcohol drinken. Ze heeft de uitdaging aangegrepen om met 12% minder (gemiddelde hoeveelheid alcohol in wijn) eenzelfde smaak sensatie teweeg te brengen. En met succes!

Verkoopinformatie

De Made with Maude wijnen zijn online verkrijgbaar en bij een selectie horecagelegenheden waaronder Siersma Wijnadvies, Restaurant Salines de Mar in Rotterdam, Olivijn Traiteur en De Slagersdochter in Haarlem, Equals, Theater de Meervaart en Studio Amjé in Amsterdam. Prijzen vanaf 9,95 Euro per fles.

Over Made with Maude

Made with Maude is een partner van MVO Nederland en pending B-corp die is opgericht door Maud Kleuskens. Tijdens een verblijf in Lissabon ontdekte Maud hoe traditioneel de wijnindustrie is wat betreft gendergelijkheid. Ze heeft het tot haar persoonlijk missie gemaakt om bij te dragen aan een meer inclusieve wereld. Ten minste 20% van de winst wordt ingezet om projecten en organisaties te steunen die zich inzetten voor gelijke kansen en rechten voor iedereen.

Website: Made with Maude

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.