Luxe, milieuvriendelijke lakens door EKOCYCLE

2-6-2015

W Hotels gaat de milieuvriendelijke lakens van EKOCYCLE wereldwijd gebruiken op hun bedden. EKOCYCLE is een initiatief van muzikant will.i.am en drankenproducent Coca-Cola. De lakens zijn milieuvriendelijk, ze zijn gemaakt van een soort materiaal dat gedeeltelijk is samengesteld uit gerecyclede flessen.

Luxe, milieuvriendelijke lakens gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede flessen

Voor elk kingsize laken worden ongeveer 31 plastic flessen gebruikt. In totaal zijn er voor de lakens ruim 268.000 plastic flessen gerecycled. De polyestervezel rPET wordt gebruikt en die is gemaakt uit gerecycled kunststof. De lakens blijven zo luxe als de gasten gewend zijn. W hotels laat met het in gebruik nemen van deze lakens hun gasten zien dat zij veel effort steken in milieubewust ondernemen. Daarnaast zullen de gasten ook geen verschil ervaren met de oude lakens.

W Hotels en EKOCYCLE

W Hotels heeft niet alleen op het gebied van de lakens samengewerkt met het lifestyle merk EKOCYCLE ™. Samen creëerden ze de “Mobile Charger and accessoires Valet” (MCAV). Een kleurrijke draagbare USB-oplader, valet, nachtlampje en wekker in één. De MCAV is beschikbaar in een paar kleuren en deels ook ontstaan uit drie gerecyclede plastic flessen.

EKOCYCLE is de onderneming van rapper will.i.am en Coca-Cola Company en hun slogan is ‘afval is slechts verspilling als we het verspillen’. De twee zijn gaan samenwerken na een concert van de Black Eyed Peas waar een kunstenaar bruikbare voorwerpen maakte van alle plastic rommel die werd achtergelaten. Producten van EKOCYCLE zijn verkrijgbaar bij Harrods en binnenkort zijn de lakens en de MCAV ook in de W Hotels shop te koop.

Bron: EKOCYCLE

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.