De lunch-app van bar restaurant Sijf | Tijd als verkoopargument

12-2-2018

Bij bar, restaurant Sijf staat de lunch voor gasten die gereserveerd hebben via hun lunch-app, klaar bij binnenkomst. De Rotterdamse horecazaak Sijf gebruikt tijd als verkoopargument en lanceert als eerste restaurant in Nederland een applicatie. Met de Sijf app kunnen gasten vooraf een tafel reserveren en direct een bestelling plaatsen. De gastvrouw zorgt dat de tafel keurig gedekt klaar staat inclusief gerechten, zodat de lunch of het diner meteen verorbert kan worden.

De eerste bar met een lunch-app

Eigenaar Herman Hell vertelt: “Wij bevinden ons midden in een metropool waar mensen haast hebben. Met de Sijf app maken we het voor zakenlui net een tikkie makkelijker.” De bruisende kroeg Sijf is dagelijks gevuld met een mix van creatieve dertigers, hippe twintigers en serieuze zakenlui. Voor de laatst genoemde groep gaat vanaf vandaag geen kostbare tijd meer verloren, met de Sijf app zijn zij verzekerd van een goede maaltijd op het gewenste tijdstip. Tijdens een personeelsvergadering borrelde het idee van een applicatie al eens eerder op. Eigenaar Herman Hell gaf gehoor aan het verzoek: “Het was even een compleet nieuwe technische wereld, maar we zijn er helemaal uit. De app is live!”. Wanneer iemand zijn locatievoorziening aan heeft staan en via de Sijf applicatie besteld, communiceert de app met een lamp in de keuken. De lamp springt aan zodra iemand Sijf nadert. Zo weet het personeel dat de bestelling gereed moet zijn.

Over bar, restaurant Sijf

Bar restaurant Sijf dankt zijn naam aan timmerman Sijf van Zuilen. Sijf voorzag de kroeg eind jaren 90 van een nieuwe sfeervolle uitstraling. Op de zondagmiddag zorgen muzikale klanken van bekende en onbekende artiesten voor een ongedwongen vibe. Op het verwarmde terras is het ’s winters goed toeven, met keuze uit ruim honderd speciaal bieren weet het personeel voor iedere smaak een match te vinden.

Inspiratie | Tijd als verkoopargument

De tijd die gasten willen spenderen aan een lunch of diner wordt steeds korter. Een trend die overwaait uit Amerika. Ik kan mij nog goed herinneren dat wij, ruim 4 jaar geleden, bij The Restaurant at Meadowood in Nappa Valley (3 Michelinsterren) binnen 2 uur een hele serie gerechten kregen geserveerd. Dat tempo zijn wij in Europa niet gewend maar ook bij ons wordt de tijd steeds beperkter en dus een verkoopargument. Mijn collega Michiel Dröge heeft in januari nog een blog geschreven over het inzetten van technische mogelijkheden in de bezorgmarkt en bar restaurant Sijf laat zien dat een technische applicatie ook in een restaurant het proces kan versnellen. Natuurlijk kun je ook zonder technische applicaties, tijd als verkoopargument gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een Express lunch, zoals geserveerd wordt bij Restaurant Wolfslaar (1 Michelinster), 2 gangen binnen 45 minuten. Dit soort voorbeelden zijn bij meerdere restaurants te vinden, we hebben in 2015 zelfs geschreven over restaurants in Maastricht die tijdens de TEFAF (kunstbeurs) samen reclame voerde om Amerikanen naar hun restaurants te trekken door ze de mogelijkheid te bieden binnen 1 uur te kunnen genieten van een 2-gangen menu én de rekening….. ^Marjolein

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.