Lucknow 49 Londen| ‘Galawati kawab’ eten voor 100 rupees tijdens opening

28-3-2019

  • Lucknow 49Lucknow 49
  • Lucknow 49Lucknow 49
  • Lucknow 49Lucknow 49

Op 2 april opent er een nieuw Indiaas restaurant, dat gespecialiseerd is in de Lucknavi cuisine (de keuken uit de stad Lucknow),  in de buurt van Regent Street in Londen: Lucknow 49. Om de opening te vieren geeft eigenaar Dhruv Mittal Beef Galawati kawabs (traditionele Lucknavi kebabs) weg tijdens de lunch op dinsdag twee en woensdag drie april. De prijs hiervan is maar 100 rupees, wat neerkomt op ongeveer £1.

Leuk idee om te laten betalen voor je specialiteit in de lokale valuta of de wisselkoers van dat moment.

Lucknow 49

Tijdens zijn reis door heel India heeft eigenaar Druv Mittal onderweg zijn vaardigheden en kennis van de regionale keuken bijgeschaafd. Het nieuwe restaurant zal dan ook Dhruv’s tijd in de Noord-Indiase regio Uttar Pradesh en de stad Lucknow weerspiegelen, waar de galawati kawab op elke straathoek te vinden is. Het gerecht staat bekend om zijn zijdeachtige textuur en is oorspronkelijk uitgevonden op verzoek van een tandeloze koning van Lucknow. Bij Lucknow 49 zal het een belangrijk onderdeel zijn op het menu.

Dineren

De menukaart is ontworpen in samenwerking met chef-kok Irfan Khan. Gasten kunnen beginnen met een keuze aan kawabs, gebaseerd op gerechten die geliefd waren bij de keizers in het Mogolrijk. Vervolgens is er een selectie aan biryana’s en diverse curries, die allen langzaam gestoofd worden op laag vuur. De kaart bestaat verder uit traditionele Indiase gerechten als kip-korma, taar gosht (lamsgerecht) en gilafi kulchas (fleatbread) en makhan malai (buttercream dessert).

Drankenkaart

De wijnkaart is zo geselecteerd dat dat ze perfect combineren met de Lucknavi-keuken, waaronder een verzameling champagnes, witte en rode wijn. Het restaurant zal samenwerken met London Fields Brewery om hun eigen bier te lanceren en ook met de Bimber Distillery, voor een op maat gemaakte gin. Verder een selectie van cocktails met kruiden, cocktails op basis van thee en aperitief ‘sour’ drankjes.

Dhruv: “Awadhi-koken is een langzaam proces, waarbij de meeste gerechten dagen nodig hebben om  te bereiden – het is echt liefdevol bereid. Tijdens mijn tijd in Agra en de reizen rond Lucknow, werd ik weggeblazen door de verschillende lagen aan smaken en kooktechnieken. Ik kijk er naar uit om deze stijl van koken naar Lucknow 49 te brengen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten tijdens een Noord-Indiaas feest.”

Interieur

Voor het interieur werd samengewerkt met het in New York gevestigde ontwerpbureau en de winnaar van de James Beard Foundation, The MP Shift. Hier komen de kleuren van India in terug, de eigenaardigheden van Indiase cafés, spoorwegplatformen, markten en de warmte van een Lucknavi-huishouden.

Lucknow 49 opening

Lucknow 49 gaat open op 2 april, gasten kunnen boeken via de website: www.lucknowldn.com. De kebab-weggeefactie is afhankelijk van beschikbaarheid en loopt van 12 tot 3 uur ’s middags op 2 en 3 april. Tijdens deze periode is een beperkt lunchmenu beschikbaar.

Website: Lucknow 49

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.