Lowlander introduceert het allereerste alcoholvrije craft bier op tap

17-5-2022

  • Lowlander alcohol-free craft beer on tapLowlander alcohol-free craft beer on tap
  • Lowlander alcohol-free craft beerLowlander alcohol-free craft beer
  • Lowlander Beer 0.00% WitLowlander Beer 0.00% Wit
  • Lowlander Beer, 0.3% I.P.A.Lowlander Beer, 0.3% I.P.A.

Botanisch brouwer Lowlander presenteert allereerste alcoholvrije craft bier voor op de tap. Alcoholvrij bier is niet meer weg te denken uit de Nederlandse markt en is inmiddels al goed voor één op de twintig consumpties van alle bieren die worden gedronken. Lowlander is trots met deze innovatie de keuze voor de consumptie te vergroten, door twee van hun best verkopende non-alcoholische botanisch gebrouwen bieren op tap beschikbaar te maken: de 0.00% Wit en de 0.3% I.P.A..

Leestijd: 2 minuten

Smaakvol, botanisch en alcoholvrije craft bier op tap | 0.00% Wit en de 0.3% I.P.A.

Door te brouwen met botanicals, zitten de non-alcoholische bieren van Lowlander bomvol natuurlijke smaak, waardoor ze niet onder doen aan de alcoholische varianten. Met maar liefst vijf veelzijdige bieren zonder alcohol in het portfolio, heeft Lowlander het grootste non alcoholisch assortiment van de kleinere Nederlandse brouwers. Voor Lowlander is het een mooie stap om deze bieren nu ook op de tap aan te kunnen bieden. “We zijn enorm trots dat we wederom door middel van innovatie waarde kunnen toevoegen aan het bierlandschap. We zijn hard op weg dat 50% van onze verkochte bieren al alcoholvrij zal zijn, en met de introductie van onze alcoholvrije bieren op tap zal dit alleen nog maar sneller gaan”, aldus Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik Kampman.

Vanaf deze week brengt Lowlander twee van hun best verkopende alcoholvrije bieren uit op tap: de 0.00% Wit en de 0.3% I.P.A. De 0.00% Wit is botanisch gebrouwen met teruggewonnen sinaasappel- & citroenschillen, wat het een zeer verfrissend en dorstlessend witbier maakt, vol met uitgesproken tonen van fruit en citrus. De 0.3% I.P.A. is gebrouwen met exotische mango, kardemom & sinaasappelschillen waardoor hij de perfecte balans heeft tussen fris, fruitig en een aangenaam bittertje.

Populariteit van alcoholvrij bier blijft stijgen

De bewuste keuze om alcohol tijdelijk of voor een langere tijd over te slaan wordt steeds meer de norm voor een groter groeiende minderheid van de wereldwijde consument. Deze trend is gaande onder alle leeftijdsgroepen maar het meest zichtbaar bij de ‘Generatie Z’ consument, waarbij nu al een derde van de consumenten tussen 18-25 aangeven dat ze nooit alcohol consumeren. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat in Nederland één op de twintig bieren op dit moment alcoholvrij is. Ook in de horeca laat alcoholvrij bier een zeer duidelijke groei zien – waarbij de verkoop van de Lowlander alcoholvrije bieren met 341% groeit ten opzichte van vorig jaar. Om aan deze groeiende vraag te voldoen en een duurzaam alternatief te bieden voor horeca met hoge volumes alcoholvrij bier introduceert Lowlander na fles en blik nu ook deze bieren op tap. De twee alcoholvrije bieren van Lowlander kunnen vanaf nu bij horecazaken op de tap worden aangeboden en zijn te bestellen bij groothandels Dorstlust, Scheerder en Van Bieren.

Lowlander Beer blijft innoveren, we schreven vaker over deze botanische brouwerij.

Website: Lowlander Beer

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.