Loetje Rotterdam | Verwelkomt in Rotterdam door Fred van Leer

18-4-2017

Tot op heden hebben vele (inter)nationale fans al kunnen genieten van de befaamde biefstukken van Loetje. Biefstukken drijvend in een dikke laag jus die je lekker met een stuk brood kunt nuttigen. Vorige week bakte Rotterdammer en Loetje-fan Fred van Leer samen met chef Bob Groen de allereerste biefstuk van Loetje Rotterdam in de Blue Band.

Loetje Rotterdam | De opening

Per versierde RIB-boot bracht Fred van Leer vorige week donderdag honderden pakjes Blue Band naar het nieuwe restaurant Loetje op de Kop van Zuid. Hij haalde ze eerst zelf op in de Blue Band-fabriek iets verderop aan de Maas, waar het ingrediënt voor de befaamde Loetje-jus gemaakt wordt. Vervolgens stapte de bekende stylist en YouTuber aan boord van de RIB-boot om koers te zetten naar Loetje en het welkomstcadeau te overhandigen. Samen met chef-kok Bob Groen bakte hij vervolgens ter ere van de opening de allereerste biefstuk van het nieuwe restaurant, dat bekend staat om de ultiem lekkere biefstukken. “Ik ben al jarenlang groot fan van Loetje en oprecht blij dat ze nu eindelijk naar Rotterdam komen. De biefstuk van Loetje in combinatie met witbrood en die zalige Blue Band jus is onovertroffen,” aldus Fred van Leer.

Loetje | Biefstukkenkoning

Het is publiek geheim: uitstekende ossenhaas gebakken in Blue Band maakt de befaamde Loetje-biefstuk al jarenlang een gigantisch succes. Hoewel het mensen meestal niet lukt het thuis net zo lekker te maken als bij Loetje, is dit het simpele maar alom geliefde recept: Peper en zout op de biefstuk, Blue Band in de pan, schuim laten wegtrekken, de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten bruin bakken en dan op laag vuur nog even laten sudderen. In 5 minuten klaar. De biefstuk eet je vervolgens met een paar sneetjes brood die je lekker kunt ‘soppen’ in de goddelijke jus. Ruim 40 jaar geleden opende het  eerste Loetje-restaurant in Amsterdam Zuid. Loetje Rotterdam is het dertiende restaurant van de onbetwiste biefstukkenkoning. Het restaurant op de Kop van Zuid, aan de voet van de Montevideo, is open vanaf 14 april.

Loetje

Loetje fungeert overigens niet alleen als restaurant, er zijn ook Loetje (evenementenzalen) waar vergaderingen, bijeenkomsten, feesten en partijen gehouden kunnen worden en er zijn Loetje hotels in Overveen en Gorssel.

Website: Loetje

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.