Little Sal | Geïnspireerd op het alledaagse Latino leven

10-8-2017

In Amsterdam is Little Sal geopend, het kleinere broertje van het naastgelegen Latijns-Amerikaans restaurant Salmuera. Op de Rozengracht 106 kun je tot in de late uurtjes terecht voor streetfood, ceviche, empanadas en huisgemaakte ‘agua fresca’s’. Little Sal is een droom die uitkomt voor de eigenaren van Salmuera.

Little Sal

Al sinds de opening van Salmuera twee jaar geleden liepen de eigenaren van Salmuera met het idee om er een kleine zaak bij te openen waar je tot laat op de avond nog naar binnen kon lopen voor een late night snack. De drukte die gepaard gaat bij de opening van een nieuw restaurant zorgde ervoor dat dit plan op de plank bleef liggen. Nu, twee jaar later, is het toch gelukt en hebben ze er met Little Sal een plek bij waar gasten op een andere manier kennis kunnen maken met de Latijns-Amerikaanse keuken.

Het was een korte maar intensieve verbouwing. Een deel van Salmuera’s originele bijkeuken werd binnen twee weken verbouwd tot restaurant/take-away van circa 30m2. Pal naast de ingang van Salmuera kun je nu ook binnen lopen bij Little Sal waar het draait om de identiteit van het alledaagse in Latijns-Amerika, en dan vooral de kleine dingen. Zoals felle contrasten, kleuren en smaken. De diversiteit en veelzijdigheid van Zuid-Amerika vind je terug in het streetfood van Little Sal.

Ceviche bar

Peruaans en Aziatische gerechten zullen voor je neus in de kleine keuken, ofwel ceviche bar worden bereid. De Mexicaanse streetfood vibe is terug te zien en te voelen in het interieur. Huisgemaakte Zuid-Amerikaanse siropen en limonades zoals Chicha Morada en Tepache versieren de tafels. Little Sal is geïnspireerd op het alledaagse Latino leven. Met je handen eten, samen zijn, kleurrijk, klein, gehavend maar geleefd, kakelvers en echte smaken.

Little Sal is open voor lunch en late night snacks. Doordeweeks van 11.00 tot 19.30 uur open en binnenkort op vrijdag en zaterdag tot 03.00 voor late night snacks open.

Website: Salmuera

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.