Lijstje: zo speel je als ondernemer creatief in op een EK zonder Nederland

15-6-2016

Het EK voetbal is inmiddels in volle gang en ondanks dat het jammer is dat onze Oranje helden niet meedoen, is er voor de voetballiefhebber genoeg te beleven in het land. Zijn de ondernemers in Nederland creatief genoeg om in te spelen op een Europees Kampioenschap zonder Nederland? Jazeker! Wij zetten een aantal creatieve voorbeelden op een rijtje.

1. Korenmarkt Arnhem

Wanneer je tijdens het EK op de Korenmarkt in Arnhem loopt, kom je terecht in klein Europa. Veel van de kroegen daar kiezen tijdens het EK voor een ander land. Spanje, England, Duitsland, België en Frankrijk. Allemaal vertegenwoordigd, op één plein.

2. Westergasterras Amsterdam

Bij het Westergasterras in Amsterdam was het volle bak tijdens de eerste wedstrijd afgelopen maandag. Rond de 500 fans uit zowel Nederland als België bezochten de wedstrijd van de Rode Duivels om zo onze zuiderburen aan te moedigen. Ook de rest van de wedstrijden worden uitgezonden op groot scherm komende weken.

3. La Cité du Vin

Dan naar het buitenland: in het onlangs geopend La Cité du Vin in Bordeaux houden ze bij elke groepswedstrijd die tijdens het EK wordt gespeeld een wijnproeverij met wijnen uit de landen die in de stad tegen elkaar spelen. Onder meer de wedstrijd Wales – Slowakije en Oostenrijk – Hongarije worden op groot scherm uitgezonden met voorafgaand een proeverij.

4. Café de Pepel

In Maastricht heeft Café de Pepel besloten om de grenspalen een paar meter op te schuiven. Op deze manier ligt de kroeg in België, en niet meer in Nederland. Na het EK schuiven de grenspalen ‘gewoon’ weer terug, zodat de kroeg gewoon weer écht Hollands is. Ondanks dat het café tijdelijk op Belgisch grondgebied ligt, blijven de Nederlanders wel gewoon welkom!

5. Belgisch speciaal bier

We zien het bij meerdere kroegen in Nederland, tijdens het EK worden er veelvuldig acties gedaan met het grote assortiment speciaal bier uit België. Zo ook bij Road House in Hengelo, waar je tijdens wedstrijddagen van België alle speciaal bieren voor € 2,50 kunt bestellen.

6. Cocktails

Tijdens het WK in 2014 schreven we al een klein artikel over de Caipirinha cocktails uit Brazilië, dit jaar kan de horeca ook weer creatief aan de slag met cocktails in de kleuren van de deelnemende landen. Wat dacht je van een Rode Duivel Caipirinha en een groene Mojito tijdens België – Ierland komend weekend.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.