La Cité du Vin: themapark over wijnen in Frankrijk

31-5-2016

In Bordeaux, Frankrijk opent op 1 juni een nieuw themapark en wel een hele bijzondere. In La Cité du Vin, wat ‘de stad van wijn’ betekent, zijn het niet alleen kinderen maar vooral volwassenen die hier met plezier naartoe kunnen gaan!

La Cité du Vin

In 2009 werden de eerste plannen gemaakt voor het project, zeven jaar later gaan de deuren dan eindelijk open. Bij La Cité du Vin krijgen de gasten een andere kijk op wijn, over de hele wereld, door de eeuwen heen, in alle culturen en alle beschavingen. Het gebouw an sich is al imponerend, 55 meter hoog en ruim 13.000m2 verdeeld over tien verdiepingen. Volgens de website hebben de architecten “een plek gemaakt die bestaat uit symbolen en identiteit. De wijnstok, het draaien van wijn in het glas en de bochten en draaikolken van de Garonne rivier”.

Er is in ieder geval voldoende te doen in La Cité de Vin. Zo zijn er presentaties, proeverijen en ontdekkingstochten, is er een bibliotheek met ruim 1.200 boeken en zijn er dagelijks workshops voor groot en klein. Ondanks dat de kinderen nog niet mogen drinken, krijgen ze in de workshops les over wijn labels maken en smaak en kleur combinaties. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Eén van de paradepaardjes van het gebouw is The Belverde, deze ruimte zit op 35 meter hoogte en heeft een 360 graden panoramaview over Bordeaux heen. Hier kunnen de bezoekers wijnen proeven van de allerbeste wijnstreken ter wereld.

Horeca, retail en evenementen

Naast een uitgebreide souvenirshop, zijn er ook nog twee horecagelegenheden waar bezoekers even kunnen ontspannen. Op de 7de verdieping zit wederom een restaurant met panoramaview, met producten uit de regio en keuze uit meer dan 500 wijnen. Geen honger, maar wel zin in wijn? Dan kun je het beste langs Latitude20 gaan. Een wijn bar met meer dan 50 wijnen te bestellen per glas, een selectie van tapas en een wijnkelder met meer dan 14.000 flessen wijn.

Vanaf morgen is het park officieel open en een kaartje kost 20 euro. Het is een kleine tien uur rijden, maar daar krijg je genoeg voor terug. Tip: de groepswedstrijden die tijdens het EK in Bordeaux worden gespeeld worden uitgezonden in het park. Nog leuker is dan voorafgaande aan de wedstrijden proeverijen worden gehouden van wijnen uit de desbetreffende landen!

Bron: Refinery

Website: La Cité du Vin

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.