Les Bols de Jean – De breadbowl op zijn Frans

13-10-2015

Leonie van Spronsen woont en werkt in Parijs en heeft recent geluncht bij ‘Les Bols de Jean’ in Parijs.

De ‘bread bowl’ is eeuwenoud en in Amerika al jaar en dag bekend als populaire verpakking van clam chowder (vissoep) of chili maar in Europa zijn we er niet erg bekend mee. Maar als het aan de internationaal bekende bakker Eric Kayser en de in Frankrijk wereldberoemde Jean Imbert ligt, worden ze hier ook populair!

Les Bols de Jean in Parijs

Sinds 2 weken heeft Jean Imbert, een voormalig winnaar van Topchef Frankrijk, een nieuwe lunchzaak geopend in hartje Parijs. Hier is maar één type maaltijd te krijgen en dat is een ‘Bol de Jean’. Zo’n ‘Bol de Jean’ is een speciaal ontwikkeld brioche brood (in samenwerking met Eric Kayser) dat is uitgehold en waarvan de bovenkant is afgesneden als een soort deksel. In het brood zit het gerecht dat je kiest, er is altijd keuze uit 5 opties en die veranderen regelmatig.

Een leuke lunchtip voor Parijs

En wat blijkt? Heerlijk! Het brood is precies goed, zacht maar niet te zoet, het gerecht is leuk bedacht, smaakvol en past goed bij het brood (de twee geteste gerechten in ieder geval). Het ziet er ook nog eens mooi uit en is echt een origineel geheel. Les Bols de Jean – een nieuwe klassieker uit Parijs.

Van de redactie: In Nederland serveert de Bunny Chow foodtruck soortgelijke bread bowls gebaseerd op Zuid-Afrikaanse recepten. Bekijk meerdere foto’s van ‘Les Bols de Jean’ op zijn Instagram account.

Website: Instagram Jean Imbert

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.