Legendary Vish | Met 3D-gebioprinte plantaardige vis

8-9-2020

  • Legendary Vish - plant-based salmon made by 3D bioprinting 1
  • Legendary Vish - plant-based salmon made by 3D bioprinting
  • Legendary Vish - plant-based salmon and spread

De afgelopen jaren zijn er talloze voorbeelden voorbij gekomen van nieuwe plantaardige vervangers van vlees en vis of andere dierlijke producten zoals eieren en melk. Wat betreft het vervangen van een echt stukje vlees of vis zijn er doorgaans twee opties: gekweekt vlees of vis uit cellen van een echt dier of een plantaardig alternatief. Het gekweekte alternatief is nog niet op de markt, maar we hebben al een aantal geweldige plantaardige alternatieven gezien, zoals deze start-up: Legendary Vish uit Oostenrijk.

Legendary Vish wil in 2021 hun gebioprinte zalmfilet op kleine schaal gaan testen en zoekt partners voor de lancering van hun producten. Heeft u een restaurant en bent u geïnteresseerd in innoverende projecten? Neem gerust contact op met Legendary Vish! 

Leestijd: 1 minuut

Legendary Vish gebruikt 3D-bioprinten om hun plantaardige zalmfilet te produceren

Door middel van 3D-bioprinten proberen ze een zalmfilet na te bootsen met uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals paddenstoelproteïne en algen. Volgens CEO Robin Simsa van Legendary Vish ziet hun zalm er echt uit met een zeer nauwkeurige smaak en aroma. Ze kunnen echter nog enige vooruitgang boeken op het gebied van ‘mondgevoel’. De 3D-gebioprinte filet mist nog wat textuur in vergelijking met echte zalm. Legendary Vish is van plan om hun gebioprinte zalmfilet in 2022 op de markt te brengen, volgend jaar willen ze op kleine schaal gaan testen.

Website: Legendary Vish

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.