Le Jardin wil verrassen met groenten

21-3-2016

Utrecht is sinds december 2015 een restaurant rijker, restaurant Le Jardin opende haar deuren. Het restaurant is naast de eigen bloemist gevestigd en gaat binnenkort uitgebreid worden met een klein boetiekhotel (vier kamers), boven beide zaken.

“Groen-te-no-mie (de; v)”

Bij binnenkomst in het restaurant lijkt het er heel even op alsof je in een Franse binnentuin bent belandt. De kleur groen vind je overal terug. Eén van de wanden is volledig bedekt met klimop. De twee kassen stelen de show in de ‘serre’, waar het daglicht van boven komt, en zijn gevuld met planten en boompjes die je tevens kunt kopen. Het restaurant doet zijn naam alle eer aan.

Je vindt de kleur groen niet alleen terug in het restaurant, maar ook op je bord. ‘Verrassen’ is hier het sleutel woord. “Groenten zijn tof om mee te werken”, zegt Lars Mooren, eigenaar van het restaurant en grondlegger van de term ‘groentenomie’.

Groen-te-no-mie (de; v)

De kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt.

Dat er veel met groenten wordt gekookt, betekent niet dat je bij Le Jardin alleen maar vegetarisch kunt eten. “Wij zijn geen vegetarisch restaurant, maar wel een restaurant met een hoofdrol voor groenten en kruiden. Dat past bij onze naam én bij de bewuste eetcultuur van tegenwoordig. We eten met z’n allen toch wat minder vlees dan vroeger. Die trend kun je niet negeren. Toch serveren héél veel restaurants vooral vlees- en visgerechten, met daarbij ‘slechts’ een garnituur van groenten. Wij draaien het juist om, met een hoofdcomponent van groenten en kleine hoeveelheden vlees, vis en gevogelte. Daarnaast bieden we ook vegetarische gerechten aan en is elk gerecht sowieso in een vlees- en visloze variant beschikbaar.”, aldus Lars Mooren.

Restaurant Le Jardin

Mocht je eens willen kijken bij het restaurant dan is Le Jardin terug te vinden op de Mariaplaats 42 te Utrecht, op loopafstand van Utrecht CS. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 17.00 – 01.00 uur.

Bron: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.