Le Compostier | Een wormenhotel voor restaurants

30-10-2017

Eén van de eerste ‘nieuwe’ wormenhotels van Le Compostier is recent geplaatst bij Restaurant As. In het wormenhotel kunnen chefs de resten groenten en fruit composteren op eigen locatie en de compost direct gebruiken in eigen tuin. Zo worden keukens van restaurants circulair.

Le Compostier | Een wormenhotel maakt de keuken circulair

De wormenhotels van Le Compostier zijn gebouwd volgens de Lean Startup Methode. Een methode waarbij het eerste prototype meteen de wereld in wordt gegooid om uitgeprobeerd te worden en je al gaandeweg leert hoe je product, of dienst te verbeteren aan de hand van feedback van de gebruiker. Dankzij deze methode kom je er ook achter wie uiteindelijk de gebruiker zal zijn, want die doelgroep kan ook nog wel eens veranderen. En zo gebeurde dat ook met de wormenhotels. Bij ieder nieuw project werd geprobeerd het gebruik van het wormenhotel te vergemakkelijken en het composteren te optimaliseren. Zo kon in latere modellen de compost ook narijpen en drogen omdat de compost te nat uit de eerste modellen kwam. Als het narijpen reeds in het meubel gebeurd, is dat voor stadsbewoners makkelijker. Dit werd bereikt door het wormenhotel met een droogkamer (met houtsnippers) uit te rusten. Le Compostier is door samenwerking met onder andere Het Groene Leven Lab en andere innovators en startups nu een praktisch, stijlvol en multi-functioneel compost meubel.

Le Compostier | Crowdfunding

Op 20 oktober is eigenaar, Rowin Snijder, met een crowdfund campagne begonnen om de wormenhotels te gaan maken voor professionele keuken. Dit nadat hij de wormenhotels heeft kunnen perfectioneren in de buurtcompost projecten in Amsterdam. Het doel: om op vijf locaties een wormenhotel te plaatsen waar chefs van vooraanstaande restaurants en hotels in de stad kunnen ervaren hoe de compostmeubels helpen hun keuken circulair te maken. Naast restaurant As in Amsterdam staat er ook al een wormenhotel van Le Compostier bij het restaurant COCO-MAT van hotel Nafsika in Athene. De oproep van Rowin Snijder: “Help ons de keukens in de stad te verduurzamen en gft-afval te redden uit de afvalbak en steun de crowdfund”.

Website: Le Compostier

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.