Le Clique Claque | Culinaire snackmuur op Zwarte Cross 2019

2-7-2019

  • Le Clique ClaqueLe Clique Claque op Zwarte cross
  • Zwarte CrossZwarte cross
  • Zwarte crossZwarte cross

Haute cuisine uit hagelnieuwe festivalautomatiek. Zwarte Cross combineert culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Met een ramvol programma op de crossbaan en op de 33 podia is tijd een kostbaar goed op het grootste festival van Nederland. Fastfood biedt hierin uiteraard een uitkomst, maar zoals festivaldirectrice Tante Rikie altijd zegt: “My body is my temple, kearltjen”, dus bedacht sterrenchef Rik Jansma drie Michelingerechten voor snackbarprijzen.

Uitgebreid tafelen bij sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’ en culinair snacken bij ‘Le Clique Claque’

Uitgebreid tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’, maar gedurende een driegangendiner mist een bezoeker toch al gauw 12 bands, 150 theaterartiesten en vijf crossklassen. Rik Jansma trok zich, geïnspireerd door dit eerste wereldprobleem, terug in zijn culinair laboratorium en ontwikkelde drie sterrensnacks met diverse ingrediënten waaronder streekproducten. Het gegeven dat eten uit de snackmuur vaak niet van de beste kwaliteit is en dat dineren op sterrenniveau vaak enkele uren duurt probeerde hij met de grond gelijk te maken. Tante Rikie mocht als eerste een kijkje nemen in de toekomst van festivalcatering en testte de sterrensnacks: “Efficiëntie en wereldklasse kwamen nog niet eerder zo tezamen en ik besef me wederom: niks is onmogelijk!”.

Het menu van Le Clique Claque:

  • Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham
  • Gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel
  • Lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum

Rik Jansma: Chef en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk en tevens voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland: “Een to go op niveau: dat is toch waanzinnig! Een sterrengerecht voor onderweg!”

Over de Zwarte Cross

De Zwarte Cross is met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts. Wat maakt de Zwarte Cross zo uniek? Dat zijn de contrasten. Er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Universitent en een Oase, een Gospel Church en een Gaycafé. Door die tegenstrijdigheden is het festival een bizarre mix van ingrediënten. Op elke centimeter van het terrein is het feest. Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is Ticketswap.

De Zwarte Cross staat bekend om de bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden. Bezoekers komen voor muziek, theater, sport en stunts. Op elke centimeter van het 160 hectare terrein is het feest. Op de 33 verschillende podia staan zo’n 250 bands en 1.000 theaterartiesten. Inmiddels is de Zwarte Cross één van de grootste festival van Nederland met 220.000 betalende bezoekers. Ieder jaar heeft de Zwarte Cross een strijdkreet, dit jaar is dat ‘Niks is onmogelijk’.

De Feestfabriek Alles Komt Goed BV

Het festival wordt georganiseerd door De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, een evenementenorganisatie die eigen festivals organiseert waaronder Zwarte Cross en Mañana Mañana. In 2012 werd Nozem Oil gelanceerd, een drank gemaakt van verschillende citrusvruchten en chili. Het wordt gepresenteerd als een race olie; mengsmering voor lichaam en geest. Daarnaast komt 3 keer per jaar het Harder! fanclub magazine uit welke de 12.500 leden van de Zwarte Cross-fanclub ontvangen. Met Stichting Pak An, in mei 2016 opgericht door Grolsch en De Feestfabriek, worden ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek ondersteund. De samenwerking van Stichting Pak An, Grolsch en Zwarte Cross heeft geresulteerd in de komst van de Achterhoekse Vlag. De Feestfabriek helpt jonge atleten uit het Oosten des lands die de wereldtop willen halen middels de Zwarte Cross Talententuin.

Website: Zwarte cross

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.