Landelijke internetdekking in Sri Lanka met Google Project Loon

3-8-2015

De minister van Buitenlandse zaken in Sri Lanka, Mangala Samaraweera, maakte op 28 juli 2015 bekend dat het land in samenwerking met Google voor volledige internetdekking gaat zorgen. Het zal daarmee het eerste land in de wereld worden met betaalbare, universele toegang tot internet. Binnenkort kunnen toeristen dus nog gemakkelijker zoeken naar een nieuwe accommodatie op TripAdvisor, zoals Armand dat al deed tijdens zijn reis door Sri Lanka dit jaar.

Project Loon

De Project Loon ballonnen zweven in de stratosfeer, tweemaal zo hoog als vliegtuigen en boven de hoogste bewolking. Loon ballonnen zijn in staat om te gaan waar ze nodig zijn door te stijgen of dalen naar de laag in de atmosfeer met de gewenste windrichting. Elke ballon heeft een dekking van ongeveer 40 km in diameter met behulp van de draadloze 4G communicatie technologie.

Facebook Aquila

Ook Facebook werkt aan het bereikbaar maken van afgelegen gebieden in de wereld onder de naam  ‘Aquila’. De technici van dit bedrijf ontwikkelen een vliegtuig op zonne-energie dat via lasers met de grond kan communiceren. De kans op 24/7 wereldwijde internetdekking komt snel dichterbij nu deze twee internetgiganten hier mee bezig zijn.

Met deze ontwikkelingen zal communicatie tijdens rampen en in afgelegen gebieden in de toekomst sneller verlopen, een van de drijfveren van Google. Daarnaast moet het voor een kostenverlaging zorgen voor het gebruik van internet door consumenten in landen waar het nu nog relatief duur is.

Bron: techcrunch.com/2015/07/29/not-so-loony-now-is-it/

Website: www.facebook.com/zuck/videos/10102274951725301/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.