Kumasi Drinks | Cacaofruitsap startup helpt boeren met restproduct

19-12-2022

  • Kumasi DrinksKumasi Drinks
  • Kumasi DrinksKumasi Drinks
  • Kumasi DrinksKumasi Drinks
  • Kumasi DrinksKumasi Drinks

Kumasi is een nieuw vruchtendrankje dat is bedacht tijdens het maken van documentaire over de cacao-industrie in West-Afrika door Lars Gierveld en Jochem Pinxteren. In een restproduct van cacao zagen en proefden zij een mooie kans. Het drankje is vernoemd naar de hoofdstad van de Ashanti regio in Ghana, Kumasi. Veel boeren zijn daar totaal afhankelijk van de verkoop van cacao, maar ze leven onder de armoedegrens. Lars en Jochem zijn daarom begonnen in de buurt van Kumasi met het opvangen van het cacaofruitsap met een groep boeren.

Wij gaan het drankje snel proeven en het is natuurlijk een leuk drankje, 100% natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers, om te verkopen in een koffiezaak of restaurant!

Leestijd: 1 minuut

Cacaofruitsap als basis voor Kumasi Drinks

Het sappige vruchtvlees rondom de cacaoboon is gezond én bijzonder. Het smaakt niét naar cacao of chocola maar naar een soort mix  van lychee, mango en witte perzik. Normaal stroomt dit sap weg bij het openbreken van de cacaovrucht. De industrie is al eeuwenlang alleen geïnteresseerd in de bonen waar ze chocola van maken, voor Kumasi Drinks wordt dit sap nu opgevangen om er smakelijke  frisdrankjes van te maken. Normaal gesproken wordt dit cacaofruitsap weggegooid dus door er frisdranken van te maken zorgen ze voor minder voedselverspilling, plus extra inkomen per kilogram cacao voor de boeren in Ghana en Ivoorkust. De eigenaren geven aan echte impact te willen maken en zoveel mogelijk Kumasi Drinks te willen verkopen zodat zoveel mogelijk boeren hun inkomsten kunnen verhogen met dit restproduct. Ze helpen de boeren ook hun eigen lokale juice-lijnen op te zetten met materialen, hun kennis en financiering. De boeren verkopen dan hun eigen cacaofruitsap flesjes, onder hun eigen naam, op de lokale markten. Ze meten, valideren en interveniëren in de communities waar ze actief zijn met samenwerkingspartners zoals het Koninklijk Instituut voor de Tropen en Solidaridad.

Kumasi Sappi en Kumasi Gassi | Gezond en duurzaam

Kumasi Drinks verkoopt op dit moment 2 varianten: Kumasi Sappi en Kumasi Gassi. Sappi is hun fruitige dorstlesser en Gassi is het smaakvolle, prikkelende zusje. De ingrediënten zijn  100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers.

Website: Kumasi Drinks.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.