Kromkommer crowdfunding

13-1-2014

Zo’n 5 – 10% van alle groente en fruit wordt verspild omdat ze niet voldoen aan het ideale plaatje. Kromkommer wil gek gevormde groenten en fruit een doel geven met een eigen soeplijn. Op 13 januari zijn Lisanne van Zwol, Jente de Vries en Chantal Engelen een crowdfunding actie gestart waarmee ze € 25.000,- euro op willen halen om de soepen daadwerkelijk te produceren. Het doel is om 20.000 ‘gekke groente helden’ te bereiken in 2014. Volgens de dames is iemand die een van de soepen koopt al een held omdat hiermee verspilling wordt voorkomen. Het opgehaalde bedrag is nodig voor o.a. de inkoop van de groente bij de telers, transport van en naar de productielocatie, produceren van de soepen en ontwerp en drukken van de etiketten en verpakking van de soeppotten. Donateurs kunnen kiezen uit beloningen zoals toegangstickets voor het launch evenement (€10,-) of een bezoek aan de fabriek of één van de telers met een flink aantal soeppakkettenen en vermelding op de website (€ 500,-).

Eerder werkte Kromkommer al samen met horeca groothandel Zegro om waste tegen te gaan. Voor hun inzet zijn de dames genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2014.

Update: Kromkommer wint de Karel de Vos award 2014!

Bron: Crowdfunding website

Website: Kromkommer

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.