Kornuit JAJEM | Amsterdams jenevermerk Jajem lanceert zomers speciaalbiertje

26-4-2019

  • links het blik Kornuit JAJEM bij daglicht en rechts bij blacklight verlichting.links het blik Kornuit JAJEM bij daglicht en rechts bij blacklight verlichting.

Een nieuw soort speciaalbier: Kornuit JAJEM, een frisse combi van bier en jenever. Kornuit en Jajem zijn twee écht Nederlandse merken, die beide staan voor het creëren van mooie momenten en het vieren van het leven. Met Kornuit JAJEM bieden ze een nieuw, fris drankje om hierop te proosten. Onze collega David Maartense proefde deze nieuwe mix in de Kopstootbar en vond het vooral een heerlijke mix voor in het zonnetje op het terras! Maar het blikje is vooral in clubs bijzonder!

Kornuit JAJEM | Geen kopstoot

Kornuit JAJEM is een mix van Kornuit pils, Jajem-jenever en natuurlijke citrus aroma’s met 5.9% alcohol. Hoewel de combi bier en jenever anders doet vermoeden, is Kornuit JAJEM geen kopstoot. Dit speciaalbier heeft namelijk een licht zoete, frisse smaak en is daarmee een ideaal drankje voor tijdens een feestje, op een festival of in de zon op het terras. Voor die momenten dat je graag iets anders wilt drinken dan pils, wijn of frisdrank.

Blikje met onzichtbare UV-inkt

Kornuit JAJEM komt op de markt in een strak, eigentijds 33 cl blik. Bij het design van het blik is rekening gehouden met de vele clubs en bars waar Kornuit JAJEM verkrijgbaar zal zijn. Er is gebruik gemaakt van een onzichtbare UV-inkt die oplicht bij blacklight (UV)-verlichting. Hierdoor is het blik altijd opvallend en een echte eyecatcher. “We speelden al een tijdje met het idee om Jajem-jenever met bier te mixen. Dat uitgerekend Kornuit op ons pad kwam, is een match made in heaven. We komen elkaar vaak tegen op festivals en bedienen dezelfde doelgroep. Met Kornuit JAJEM bieden we nu een fris alternatief om optimaal te genieten tijdens de komende lente- en zomerdagen.” – Jamie van der Will, een van de oprichters van Jajem.

Kornuit JAJEM werd donderdagavond 25 april voor het eerst geschonken in de Kopstootbar in Amsterdam, de kroeg van de mannen van Jajem. Kornuit JAJEM zal in geselecteerde horecagelegenheden, clubs en Kornuit festivals verkrijgbaar zijn. Zo kunnen bezoekers van onder meer Radio Radio en Straf_Werk tijdens hun festivalbezoek genieten van een Kornuit JAJEM.

Over JAJEM 

JAJEM is een biologisch Amsterdams jenevermerk. Door de combinatie van de ingrediënten vlierbloesem, citroengras en hibiscus ontstaat de specifieke, zachte smaak van JAJEM, wat overigens het oud-Amsterdamse woord is voor jenever. JAJEM is lokaal gebrouwen, in de hoofdstad gerealiseerd en blaast het traditionele ‘Dutch Courage’ weer nieuw leven in.

Bekijk hier aflevering 1 over de mannen achter de Kopstootbar:

 

Website: Jajem Jenever en Kornuit 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.