Koloniale maaltijden bij ‘t Soldaatje VOC

18-2-2016

  • Buitenaanzicht 't Soldaatje VOC
  • Klaar voor ontvangst
  • Fotomuur
  • Aan tafel bij 't Soldaatje VOC
  • Het team van 't Soldaatje VOC

Zondag 21 februari wordt ‘‘t Soldaatje VOC’ in Voorhout geopend, gevestigd midden in de bollenstreek. Dit restaurant serveert maaltijden geïnspireerd op de landen die soldaten in de koloniale tijd bezocht hebben, van Suriname tot Indonesië.

Koloniale maaltijden

In de tijd van Napoleon was in dit gebied een soldatenpost en de nieuwe eigenaren hebben zich laten inspireren door deze naam en serveren nu gerechten uit landen waar de Nederlanders als soldaat in de koloniale tijd zijn geweest. Zo variëren de maaltijden van loempia’s tot roti, en van curries tot gadogado. Alle maaltijden worden geserveerd met mango chutney & sambal en daarnaast kun je nog kiezen uit rijst, lontong, naanbrood of een rotivel. Ook serveert ’t Soldaatje VOC wijnen die worden uitgezocht tijdens wijnreizen of direct geïmporteerd. Wijnliefhebbers kunnen genieten van deze wijnen voor een vriendelijke prijs. Kwaliteitswijnen drinken zonder al te diep in de buidel te hoeven te tasten. Daarnaast hebben ze een aparte gin/tonic kaart, een echte koloniale cocktail! Met gins van Hendricks en V2C en tonics van Fever Tree.

Over ’t Soldaatje VOC

’t Soldaatje zoals we het nu kennen werd gebouwd in 1889. Het was een klein winkeltje met een groot overdekt terras. De paarden van de postkoetsen konden hier rusten en de ruiters konden een frisdrank of biertje drinken. Het nieuwe restaurant heeft een muur met foto’s uit de kolonialen tijd die zijn geschonken door families. Dus als je thuis nog een foto hebt van familieleden uit één van de Nederlandse koloniën kun je deze schenken aan ’t Soldaatje VOC.

Website: 't Soldaatje VOC

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.