Kola House – PepsiCo’s eerste restaurant geopend in New York

29-9-2016

  • Interior of Kola House
  • Curcuma Cocktail at Kola House

Afgelopen weekend is het eerste restaurant van PepsiCo geopend. Kola House, zoals het restaurant heet, is te vinden in Manhattan tegenover de populaire en hippe Chelsea market. Ondanks dat we PepsiCo kennen van de blikjes Pepsi Cola en snacks (Doritos, Lays, Duyvis), is dit niet terug te zien in het restaurant zelf. Kola House gaat Amerikaanse ‘shareables’ met wereldse invloeden serveren die gemaakt worden door chef Jon Feshan. Daarnaast hebben ze een innovatieve cocktailkaart die is samengesteld door smaak chemist Alex Ott. Eén van de belangrijkste ingrediënten bij Kola House is de kola noot, die zowel in de keuken als in de cocktails wordt gebruikt.

Kola House

De nieuwe chef Jon Feshan kreeg van PepsiCo de vrije hand bij het ontwerpen van het menu, het enige verzoek was om de kola noot nadrukkelijk terug te laten komen in het menu. Een uitdaging voor Jon Feshan die heeft gewerkt onder Franse chef Jean-Georges Vongerichten. Volgens onze bron, een artikel op Fortune, maakte hij er een aantal proteïne rijke gerechten mee, onder andere met kip en varkensvlees. Bij de ‘Kola Bar’ serveert Alex Ott cocktails geïnfuseerd met de kola noot.

PepsiCo heeft niet het plan om via het restaurant al hun soda’s op te schalen, er schijnen ook geen Pepsi reclame uitingen te zijn in het restaurant of de bar. Het interieur is ontworpen door Kravitz Design Inc. in samenspraak met PepsiCo Design.  De koper-pipe Kola bar is één van de blikvangers, het ontwerp van het restaurant en de bar is een mix van industrieel materiaal, zoals beton, zwart staal en vintage rode bakstenen en luxe  ontwerp elementen zoals Amerikaanse walnoot muren, visgraat houten vloeren en handgeknoopte zijden tapijten. De kunst is van de Japanse hedendaagse kunstenaar Tomokazu Matsuyama. De prijzen in het restaurant zijn niet al te hoog, voorgerechten tussen de $9 en $22 en hoofdgerechten tussen de $22 en $38. Bekijk hun Instagram account voor meer foto’s.

Voor degenen die binnenkort naar New York gaan, dit restaurant klinkt wel als een ‘must visit’!

Ingrediënten van de Kurkuma cocktail op de foto hierboven: Een neutrale graan spirit / Peer / Abrikoos / Kurkuma / Limoen / Kola Noot / Honingdauw

 

Bron: Fortune.com

Website: Kola House

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.