Koekje bij de koffie, ook voor de kinderen!

6-10-2017

6 oktober 2017 – Marjolein van Spronsen blogt over een onderwerp waar je als horecaondernemer ouders blij meemaakt en misschien zelfs, zonder dat je het in de gaten hebt, meer omzet creëert. Het koekje bij het glaasje fris voor de kinderen.

Lekker terrasweer het afgelopen weekend niet? Ik heb op zondagmiddag ervan genoten op een terrasje in het zonnige Brabant. Gezellig, lekker druk en mensen die genieten. Wat kun je als ondernemer en gast nog meer willen?

En toch gebeurde het weer, naast ons ploft een familie met jonge kinderen neer. Net gearriveerd op de fiets, papa en mama aan de koffie en de kinderen een appelsap en een chocolademelk. Papa en mama een koekje bij de koffie en de kids niets. Pa staat zonder morren zijn koekje af aan de jongste, maar moeders zegt tegen de oudste: “Je hebt mazzel dat ik aan het afslanken ben en geen koekjes mag.” Een herkenbare situatie voor iedereen met, met name, jonge kinderen. Ik schreef er al over in één van de eerste ‘papieren’ nieuwsbrieven die wij dertig jaar geleden verstuurden.

En het kan ook zo anders! We hebben in de loop van de tijd een paar leuke voorbeelden gezien. Glazen fris met daarin een rietje en in het rietje een lolly. Hierbij hadden wij zoiets van, wij willen ook een salmiak lolly in plaats van een koekje! Een simpele ‘ouderwetse’ koektrommel van waaruit de hele tafel een koekje mag nemen, is ook leuk ‘uitdelen’. Een flink aantal jaar geleden kregen mijn kinderen een mini suikerspinnetje bij onze espresso. Mijn dochter van ondertussen 19 jaar oud, weet nog precies waar ze dat rond haar vijfde kreeg! Maar ook iets ‘gezondere’ voorbeelden gezien van bijvoorbeeld schaaltjes met popcorn of eigen gemaakt chips. Tegenwoordig zijn er zelfs terrassen waar kinderen op zaterdag of zondag worden geschminkt of een mini ijsje mogen uitzoeken. Het belangrijkste is dat je dan kinderen verwend al is het maar door ze ook een koekje te geven als papa en mama een koekje bij de koffie krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen graag mee te gaan ‘statten’ als moeders ze belooft iets gaan drinken op hun favoriete terras! En als de kinderen naar jouw terras willen, komen de ouders ook graag!

Contact

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.