Kinfill | Duurzame schoonmaakmiddelen in geconcentreerde vorm

1-8-2022

  • KinfillKinfill
  • KinfillKinfill
  • KinfillKinfill
  • KinfillKinfill

Kinfill is een duurzaam merk die over een innovatieve collectie van homecare producten beschikt en die bijdragen aan een schonere planeet. Hun herbruikbare ‘forever bottles’ van glas zorgen ervoor dat er geen plastic wordt gebruikt en daarnaast worden de refills aangeleverd in kleine flesjes die aangelengd kunnen worden met kraanwater. Ze beschikken over een breed assortiment aan producten (cleaning sprays, soap bars, handdoekjes etc.) voor elke ruimte, waaronder ook de keuken. Gezien er geen gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen, zijn hun producten ideaal om te gebruiken in de horeca en hoef je nooit bang te zijn dat schadelijke stoffen bij de consument terecht komt. Kinfill wordt sinds kort ook door verschillende koffiezaakjes aangeboden en gebruikt, onder hen de bekende koffietent Saint-Jean in Amsterdam.

Leestijd 2 minuten

Kinfill | vegan, dierproef-vrij en 100% biologisch afbreekbaar

Kinfill is het eerste duurzame, Nederlandse homecare merk dat schoonmaakmiddelen aanbiedt in geconcentreerde vorm. Schoonmaken zou niet ten koste moeten gaan van de planeet. Daarom brengt de jonge Rotterdamse ondernemer Reda Jouahri als eerste in Nederland een schoonmaakmerk op de markt zonder verpakt water, eenmalig gebruikt plastic of toegevoegde chemicaliën en palmolie. In plaats daarvan zijn de producten vegan, dierproef-vrij en 100% biologisch afbreekbaar.

Kinfill als duurzaam alternatief

De collectie van Kinfill bestaat uit vier verfijnde homecare producten: allesreiniger, vloerreiniger, glas- & spiegelreiniger en badkamer- & toiletreiniger. Alle producten komen in vier geurvariaties genaamd Naranja n°55, Lavender Fields, Cucumis en Pine Husk. Elke geur is ontwikkeld volgens ECOCERT en ECOLABEL standaarden.

Het is nogal tegenstrijdig: de schoonmaakindustrie is een vervuilende business. De meeste schoonmaakmiddelen bestaan voor 90% uit water en worden verpakt in eenmalig te gebruiken plastic verpakkingen. Kinfill is een duurzaam alternatief en verpakt zijn geconcentreerde producten in glas en slim ontworpen kartonnen dozen. Het merk is met zijn verpakkingen aangesloten bij het ZeroPackaging label. Dit betekent dat de emissie van het gebruik van karton wordt gecompenseerd door echte bomen te planten. Daarnaast wordt Kinfill lokaal geproduceerd, het volume en de verpakking zijn drastisch verkleind en de CO2-uitstoot wordt daarmee sterk teruggedrongen.

Daarnaast is een schone inhoud belangrijk voor Kinfill. Palmolie en chloriden zijn daarom vervangen door citroenzuur en suikertensiden. Dit is een veiliger alternatief voor mens en milieu.

De schone aanpak – hoe het werkt

De concentraten van 10ml leng je thuis aan met kraanwater in herbruikbare flessen van glas. In deze ‘Forever bottle’ past precies 500ml, hierdoor is het onmogelijk om over te doseren. De flessen zijn van Italiaans design en worden geleverd met pastelkleurige rubbers om de producten te herkennen: ze staan prachtig op het aanrecht of in de keuken en vervangen op de lange termijn honderden plastic verpakkingen. Schud de fles voorzichtig en het product is nu klaar voor gebruik. Kinfill staat voor een duurzaam care systeem te zijn: reduce (10ml), refill, re-use, recycle (glas & aluminium dop).

Website: Kinfill.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.