Kill it, Eat it | Kill your meal before you eat it

4-4-2017

  • Kill it, Eat it Bompas & Parr
  • Kill it, Eat it Bompas & Parr
  • Kill it, Eat it Bompas & Parr by Beth Evans
  • Kill it, Eat it Bompas & Parr
  • Kill it, Eat it Bompas & Parr

Deze maand organiseert Bompas & Parr en het Mondrian London Botique Hotel het ‘Kill it, Eat it’ evenement. Tijdens dit evenement kom je meer te weten over het pad dat eten aflegt voordat het op je bord ligt. Tijdens het evenement ‘vermoord’ je zelf je eten, dit keer een krab.

Over het ‘Kill it, Eat it’ evenement

Het ‘Kill it, Eat it’ evenement start met het geven van informatie over het leven van krabben, hun rol binnen de voedselketen en hoe lang het duurt voordat schaaldieren aangevoerd zijn en bereid kunnen worden. Vervolgens, voordat je je eigen krab moet vermoorden, wordt er een uitleg gegeven hoe dit op een ‘humane’ manier doet. Er wordt je geleerd hoe je op een biologische, efficiënte en humane manier de krab dood maakt, de schaal verwijdert en deze kookt.

Harry Parr, partner van Bompas & Parr zei: “Wij probeerden ‘Kill It, Eat it’ uit tijdens het kerstfeest in onze studio. Tijdens dit feest ontstond het idee om evenementen te organiseren die onze vleesetende cultuur op een duidelijke en plastische manier laten zien. De workshops laten de realiteit van onze eetlust van allerlei soorten voedsel zien, adresseren vraagstukken van duurzaamheid en vieren de voedselbronnen zelf. Alles met de achterliggende vraag, als je dieren wilt eten, moet je dan zelf niet bereid zijn ze zelf te doden?”

Het evenement wordt gehouden in het Sea Containers restaurant in het Mondrian London Botique Hotel. Gedurende het evenement wordt je onder andere in de watten gelegd met een maaltijd bereid door de chefs van het restaurant en een cocktail bestaande uit ingrediënten uit de zee. Op het eind ontvang je een boekje over hoe je thuis een krab op humane wijze om het leven kunt brengen en de recepten van de maaltijd en de cocktail.

Tickets zijn verkrijgbaar voor £45 per ticket. Het evenement vindt plaats op 23 en 30 April.

Bompas & Parr

Bompas & Parr is de leading expert in het ontwerpen van multi-zintuiglijke ervaringen. Ze zijn de oprichters van de British Museum of Food, ’s werelds eerste culturele institutie toegewijd aan eten en drinken. In het verleden schreven wij over hun wolk van alcoholische cocktails en hun barbecue boven een kunstmatige vulkaan.

Bron: London The Inside

Website: Bompas & Parr

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.