Kijktip | De Nieuwe Garde, passie voor koken en presteren op top niveau

4-5-2017

De KRO-NCRV komt met een nieuwe zesdelige serie over jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daarbuiten. De Nieuwe Garde laat zien dat niet altijd even makkelijk is om koken als grote passie te hebben, andere dingen moeten worden opgeofferd. Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding? Waar is de grens tussen kunnen en willen? En hoe gaan ze om met prestatiedruk? De eerste aflevering is woensdag 10 mei te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

De Nieuwe Garde

In De Nieuwe Garde worden jonge toptalenten 24/7 gevolgd op hun weg om de absolute top in hun vak te bereiken, de personen die hier aan meedoen zijn:

Syrco Bakker
Runt als chefkok het restaurant Pure C met 1 ster van Sergio Herman in het Zeeuwse Cadzand. De perfectionistische Syrco bouwt daarbij een nieuw huis met zijn vriendin en ook Pure C en het bijbehorende hotel krijgen een make-over.

Ryan Bahadour
Zoon van 2 sterrenchef Soenil Bahadour, gaat na een mislukt avontuur aan de slag bij sterrenzaak De Karpendonkse Hoeve, waar hij de zittende chefkok gaat vervangen.

Arturo Dalhuisen
Protegé van 3 sterrenchef Jacob Jan Boerma, is gevraagd om Boerma’s restaurant The White Room in het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam te leiden. Een prestigieus project wat betekent dat hij geen vrije tijd meer heeft en zijn familie en vrienden nauwelijks ziet. Alles offert hij op voor dit project, zijn grote droom.

Estee Strooker
TV kok en eigenaresse van restaurant ‘t Amusement en saladebar Slaatje Bla in Arnhem. Zij is voorvechtster van duurzaam eten en merkt dat ze de afgelopen jaren te veel hooi op haar vork heeft genomen. Ze moet keuzes maken om zich als chef naar een hoger niveau te tillen en gaat inspiratie opdoen bij een gerenommeerd restaurant in New York.

Jermain de Rozario (de Rozario)
stond een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen. Nu heeft hij zich opgewerkt tot chef en eigenaar van zijn restaurant De Rozario in Helmond.

Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk
Rasechte ondernemers die op jonge leeftijd al een imperium hebben opgebouwd in Amsterdam. Naast hun twee restaurants Breda en Guts & Glory, openen ze een Pita tent in de Foodhallen en brengen ze een eigen snack op de markt. Ze zijn altijd bezig met een volgend project.

Lotte Wolf
Werkt al heel jong als sommelier bij toprestaurants Oud Sluis en Pure C. Inmiddels gaat ze over de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurant Bridges in het Amsterdamse hotel The Grand. Daarnaast heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid Afrika.

Bron: pers kro-ncrv

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.