KFC’s Kickass Christmas Dinner

31-12-2015

  • KFC Kickass Christmas Dinne
  • KFC Kickass Christmas Dinne
  • KFC Kickass Christmas Dinne
  • KFC Kickass Christmas Dinne

KFC heeft op tweede kerstdag in drie restaurants een kerstdiner georganiseerd, KFC’s Kickass Christmas Dinner. Samen met chef-kok Bert van Buschbach, ‘Chef Bertus’, van het Amsterdamse restaurant De Compagnon is een speciaal kerstdiner gecreëerd van vier gangen.

Chef Bertus over het KFC’s Kickass Christmas Dinner            

Gasten werden in 3 vestigingen, in Rotterdam (Marconiplein), Nijmegen en in Amsterdam (Foodstrip) aan tafel bediend. Bert van Buschbach: “Het was kicken om dit project met KFC op te pakken. We hebben bij elkaar in de keuken gekeken en het beste van twee werelden gepakt. We hebben gasten verblijd met KFC-iconen gecombineerd met aspecten uit de haute cuisine. We serveerden bijvoorbeeld een amuse met Pepermayonaise en panna cota van truffel, kruim van Original Breading en kip, en geraspte truffel, op de vingers van gasten. Ook hebben we een krokante eierdooier in de bekende Orginal Breading van KFC opgediend. Toen KFC mij benaderde voor dit project was ik gelijk enthousiast. Het was ontzettend leerzaam om samen te werken met de KFC-chefs. We hebben enorm veel van elkaar geleerd.”

Duizenden aanmeldingen         

Marinho Bouwland, brandmanager KFC Nederland vertelde dat ze meer dan 2.000 aanmeldingen hebben ontvangen. Hiervan hebben er uiteindelijk 260 mensen aangeschoven. “We wilden op deze manier iets terug doen voor onze vaste gasten. Vorig jaar hebben we ons eerste kerstdiner georganiseerd in Rotterdam. Dat was een succes. Mensen kwamen zelfs uit Hengelo om bij het diner in Rotterdam aanwezig te zijn. Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om aan te schuiven op tweede kerstdag organiseerden we het diner dit jaar op drie locaties”.

Website: KFC Nederland

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.