KFC introduceert ‘Veggie Tenders’ in alle Nederlandse KFC-restaurants

2-6-2022

  • KFC Veggie burgerKFC Veggie burger
  • KFC Veggie TendersKFC Veggie Tenders
  • KFC Veggie TwisterKFC Veggie Twister
  • KFC Veggie BucketKFC Veggie Bucket

KFC Nederland introduceert een nieuw vegetarisch assortiment: de Original Recipe Veggie Tenders – verkrijgbaar op een burger, in een bucket, als snack, in een boxmeal en als Twister. De knapperige Veggie Tenders zijn gemaakt van het plantaardige eiwit mycoproteïne. Na een succesvolle pilot – bij zes verschillende KFC restaurants – is deze vleesvervanger vanaf afgelopen dinsdag blijvend in alle KFC-restaurants in Nederland verkrijgbaar.

Leestijd: 2 minuten

De Original Recipe ‘Veggie Tenders’ worden gemaakt van mycoproteïne

Mycoproteïne is een natuurlijke bron van hoge kwaliteit eiwitten, veel vezels en vrij van cholesterol. De Veggie Tenders zijn gepaneerd met de kenmerkende 11 Herbs & Spices van KFC. Op de Veggie Twister en Veggie Burger zit – naast frisse ijsbergsla en tomaat – ook een romige, vegan mayonaise.

KFC future proof

​KFC is voortdurend bezig om het menu future proof te maken. Hans Miete, CEO van KFC Nederland: “Met de introductie van de Original Recipe Veggie Tenders willen we een duurzame optie aanbieden en ons menu toegankelijk maken voor een bredere doelgroep. We zijn heel erg trots op dit blijvende assortiment in ons menu – het is vegetarisch en tegelijkertijd echt KFC, qua smaak en textuur.” Bekijk hier het vegetarische assortiment van KFC.

Over KFC Nederland

KFC Nederland heeft 83 restaurants. In 2022 nam Collins Foods, de grootste franchisepartner van de fastfoodketen in Nederland, de activiteiten van KFC Nederland over. Iedere dag wordt de kip door de KFC-koks vers bereid. Nog steeds naar het originele recept uit 1939 van oprichter Colonel Harland Sanders. Naast de focus op het product en het verder uitbreiden van het aantal restaurants, is er in de bedrijfsvoering veel aandacht voor de ontwikkeling van alle medewerkers.

We schrijven wel vaker over acties van KFC.

Website: KFC

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.