Kerstkrans van meringue voor de hele tafel

24-11-2014

  • Kerst meringueChristmas meringue
  • Profiterole SnakeProfiterole Snake

Nagerechten voor de hele tafel serveren. Hiervan zijn mooie voorbeelden te bedenken voor de kerstdagen. Maak jij zo’n mooi dessert voor je gasten dan vermelden we dit graag als inspiratie voor andere ondernemers.

Regelmatig krijgen wij te horen dat sommige ideeën die we tonen wat verder van de werkelijkheid van de horecaondernemer af staan. Door de dagelijkse realiteit is er bij de ondernemer vaak weinig tijd om deze, met een eigen twist, in praktijk te brengen. Al eerder schreven we over de trend in Bistro’s om nagerechten voor de hele tafel te serveren. Van giga-soezen, tot chocolade ballen die op tafel worden kapotgeslagen. Het zorgt voor een hoop commotie aan tafel en het is makkelijk aan te passen aan je eigen mogelijkheden!

Inspiratie van collega’s of bijvoorbeeld op Pinterest

Collega chefs met Michelin sterren delen regelmatig inspiratie, bijvoorbeeld Grant Achatz maakte een video over zijn chocolade bal als basis voor een dessert op tafel. Geïnspireerd hierop kun je natuurlijk je eigen gerecht creëren. Een andere inspiratiebron kan bijvoorbeeld ook Pinterest  zijn.

Kerstkrans van meringue

Waar je de inspiratie ook vandaan haalt, met de kerstdagen is het wel apart en gezellig om een ‘kerst dessert’ voor de hele tafel te maken. Afgelopen maand heb ik voor een feestje een enorme soezenslang met een vulling van lemon curd & crème fraîche en vers fruit gemaakt. Dit kun je natuurlijk ook in een kerstvorm maken. Afgelopen weekend heb ik een kerstkrans van meringue gemaakt met frambozensaus, vers rood fruit en wat hulst ter versiering. Makkelijk en gezellig eten! ^Marjolein

Bron: Marjolein van Spronsen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.