JARR Kombucha | Gaat samenwerken met de Belgische brouwerij Duvel Moortgat

29-11-2018

  • Jarr Kombucha htJarr Kombucha

JARR Kombucha, het merk van gefermenteerde thee die in 2015 werd gelanceerd door Adam Vanni, Tom en Jess Seaton en Neil Hinchley, is een samenwerking aangegaan met de Belgische brouwerij Duvel Moortgat voor verdere groei binnen het Verenigd Koninkrijk, Europa en daarbuiten. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor een nieuw impuls om de verkoop van Kombucha verder uit te breiden.

JARR Kombucha | Stond aan de basis van de populariteit van Kombucha in het Verenigd Koninkrijk

ARR Kombucha, dat aan de basis stond van de groeiende interesse in kombucha in het VK, begon als een kleine organisatie in het plaatsje Hackney Wick (Londen), waar de thee werd gefermenteerd en  met de hand werd gebotteld. Sindsdien heeft het gepassioneerde team de eerste kombucha-bar geopend in het Verenigd Koningrijk. Het merk wordt gebruikt in bars, restaurants en cafés door het hele land. Voorbeelden hiervan zijn Soho House, Selfridges, Planet Organic, Harrods en Sourced Market en zij hebben het eerste concept van een kombucha tapsysteem in het Verenigd Koninkrijk geïnstalleerd in Whole Foods Market.

De nieuwe samenwerking met Duvel Moortgat zal de productie verhogen doordat men gaat investeren in een nieuwe locatie in Londen en daarnaast gaat het team profiteren van de expertise en het opgebouwde netwerk van Duvel. Het bedrijf zal verder worden gerund door de oprichters van JARR, die de leiding zullen blijven houden over het brouwen, de marketing, de verkoop en het toezien op de kwaliteit en consistentie dat altijd al een prioriteit voor het bedrijf is geweest.

Duvel Moortgat | Investeren in de stijgende markt voor lage tot niet-alcoholische dranken

Met deze investering verbreedt Duvel Moortgat zijn aanbod en komt het tegemoet aan de stijgende vraag van de markt naar lage tot niet-alcoholische dranken. JARR-oprichter Adam Vanni zegt: “Als een familiebedrijf met een duidelijke focus op kwaliteit, deelt Duvel onze waarden en visie voor de toekomst. We kijken er naar uit om met hen samen te werken en een betere Kombucha te brouwen dan ooit tevoren.” Michel Moortgat, CEO (en familielid van de 4e generatie): “Als brouwerij, gespecialiseerd in dranken van de hoogste kwaliteit, zijn we zeer verheugd over deze samenwerking met JARR. De manier waarop Kombucha geproduceerd wordt lijkt sterk op die van bier. Het is het uiteindelijke resultaat van alle natuurlijke ingrediënten gebrouwen tot een smaakvolle drank door zeer gepassioneerde mensen. We kunnen onze consumenten nu een andere maar even hoogwaardige gebrouwen premium-drank aanbieden.”

Kombucha

Kombucha is een gefermenteerde frisdrank, bestaande uit een mix van thee, water, suiker en een SCOBY (symbiotische cultuur van bacteriën en gisten). Deze ingrediënten worden gedurende een bepaalde periode in een warme omgeving gegist en dit wordt uiteindelijk een heerlijke, complexe en voedzame frisdrank. JARR biedt een assortiment van 3 natuurlijke smaken (Original, Ginger en Passion Fruit) in flessen van 240 ml en 480 ml en in vaten van 20 liter.

Website: JARR Kombucha Duvel Moortgat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.