JAMES horeca | Uitzendplatform voor horecamedewerkers

3-1-2022

  • JAMES horecaAMES horeca app in Amsterdam
  • JAMES horeca app in Den BoschJAMES horeca app in Den Bosch
  • JAMES horeca app in NijmegenJAMES horeca app in Nijmegen
  • JAMES horeca app in UtrechtJAMES horeca app in Utrecht

Hoewel we nu even, noodgedwongen, geen personeel nodig hebben, is het deze periode wel handig om te kijken hoe je aan personeel kunt komen voor wanneer we weer open mogen. Het tekort aan personeel is het afgelopen jaar voor veel bedrijven een reden geweest om meerdere tijden te sluiten.

JAMES horeca, het uitzendplatform voor horecamedewerkers met een eigen app, zou je tekort mee kunnen opvangen. Dankzij hun 360 graden aanpak, vinden, trainen en boeien zij medewerkers, die de Nederlandse horeca helpen op evenementen en restaurants, bars en clubs. Zo komen er altijd getrainde mensen op locatie, iets waarin zij onderscheidend en vooruitstrevend zijn.

Leestijd: 2 minuten

JAMES horeca | Uitzendplatform met eigen academie

Franck Evers over JAMES horeca: “In mijn andere rol als ‘global draught master van Heineken’ en medeoprichter van het “Goed Getapt” programma van Heineken weet ik hoe belangrijk het is voor de medewerker om goed beslagen ten ijs te komen. Het zelfvertrouwen wat gepaard gaat met het ontwikkelen van kennis staat garant voor een productieve servicemedewerker, die verkoop kansen signaleert en gastvrijheid biedt”.

Meer dan 6500 jonge mensen hebben zich inmiddels ingeschreven en de app gedownload en staan klaar om op ‘klussen’ te solliciteren die binnen de app geplaatst worden. Met name in oktober en november hebben ze de impact en potentie kunnen waarnemen. In deze maanden hebben ze via James horeca meer dan 10.000 uur per maand uitgezonden, vier keer zoveel als begroot. Dat belooft natuurlijk wat voor het moment dat de horeca weer open mag en de events weer georganiseerd mogen worden.

Binnen de JAMES horeca app is een academie ingericht, waarmee mensen zich kunnen bekwamen en hun competenties kunnen optimaliseren. Ook geven zij fysieke trainingen waar medewerkers zich kosteloos voor kunnen inschrijven. Deze rapportcijfers zijn zichtbaar in het profiel van de medewerker, waardoor deze op waarde geschat kan worden door de opdrachtgever.

Tegenwoordig wordt er door dit soort uitzendplatformen alleen met zzp’ers gewerkt, bij JAMES kun je ook in loondienst werken. Zij vinden het namelijk prima als mensen uit eigen beweging kiezen voor het ondernemerschap, maar willen het niet verplichten. Voor mensen die in loondienst willen werken, hanteren ze een zogeheten uitzend-constructie.

Bekijk hier de video over JAMES horeca:

In april 2021 schreven wij over een ander initiatief op dit gebied.

Website: JAMES horeca

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.