Italiaanse vegan comfort pizza bij pizzeria Mastino

13-1-2022

  • Mastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam
  • Mastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam
  • Mastino vegan pizza in De Pijp AmsterdamMastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam
  • Mastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam
  • Mastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam
  • Mastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam
  • Mastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam
  • Mastino vegan pizza in De Pijp Amsterdam

Al tijden op zoek naar een lekkere vegan pizza in Amsterdam? Bezoek pizzeria Mastino, gevestigd in De Pijp. Of bezoek opnieuw, aangezien Mastino heropend is met een nieuwe look en energie. Hier schotelen ze je plant-based pizza’s voor en voorzien ze je met alle liefde eveneens van een goede kop caffé Italiano en een overheerlijke ‘Chocovella’. Mastino is zeven dagen in de week geopend – en als je mazzel hebt verover je één van de weinige zitplekken – voor de pizzaliefhebber die wel houdt van nét even anders.

Leestijd: 2 minuten

What you see, is what you get bij pizzeria Mastino

Mastino is te vinden in het levendige hart van De Pijp, waar voor je gevoel de VrijMiBo op elk moment van de week kan losbarsten. De take-away pizzeria is het geesteskind van de immer energieke en vrolijke Novella – een waar begrip in De Pijp. Novella is een echte Italiaanse die, werkzaam als danseres en personal trainer, in Rome woonde op het moment dat ze een knappe Hollander tegen het lijf liep. Hij nodigde haar uit in Amsterdam, zij werd voor een tweede maal verliefd en gaf na zes maanden het ja-woord – ook aan de stad. Novella droomde altijd al van een kleine, sfeervolle pizzeria met bijzondere pizza’s. Ze richtte in 2015 Mastino op, opende een eerste locatie en groeide uit tot de allereerste vegan pizzeria in Nederland.

Novella zette op enig moment na een tip van een goede vriendin één vegan pizza op de kaart en hiermee werd het zaadje voor een all-vegan, plant-based pizza to go restaurant geplant. Vandaag de dag telt het menu alleen maar plant-based gerechten, die ook voor niet-vegans stuk voor stuk aanraders zijn. De creatieve pionier Novella is klaar met hokjes en regels, en daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden die iets losmaken en toevoegen. Zelfs de pizzanamen zijn lekker eigenzinnig. Daarbij is reserveren bij Mastino een echt feestje, alsof je op visite bent bij een oude vriendin.

Out of the box

Nu denk je wellicht dat deze plant-based pizza’s speciaal in het leven zijn geroepen voor vegans, maar niets is minder waar. De toegankelijke en smaakvolle pizza’s zijn een must-try voor iedereen. Al is het alleen al vanwege de bijzondere combinaties van verse groenten, sauzen en vegan kaas. Novella werkt al vanaf de start samen met haar goede vriendin Mariluz, een Spaanse ambachtelijke veganistische kaasmaker gevestigd in Amsterdam. Zij voorziet Mastino van allerlei vegan kazen. De pizzeria is de enige die pizza’s belegt met kaas gemaakt van linzen. Persoonlijke aanraders zijn bijvoorbeeld Aleria, Beet & Zola and Don’t call me Pepperoni.

De pizza’s zijn niet alleen lekker; de looks – met dank aan bontgekleurde groenten – verdienen ook zeker extra aandacht. Heb je ze allemaal al geproefd? Elke maand wordt er een nieuwe pizza in het zonnetje gezet. Overigens kun je ook bij Mastino terecht voor een goede bak Italiaanse koffie of alleen een dessert – absoluut een after-dinner wandeling richting De Pijp waard.

Your body belongs to you

Struin je door de Eerste van der Helststraat of omstreken en krijg je zin in pizza? Verover een plekje binnen – er zijn er zo’n acht – of neem de vegan pizza’s mee naar huis. Van tevoren bestellen via de website van Mastino kan natuurlijk ook, je hoeft het dan nog enkel op te halen. Een straf is dat allerminst. Zodra je alle andere high-end Italiaanse vegan producten, wijn en desserts in het zicht krijgt ben je verkocht. Dus neem vooral lekker de tijd tijdens je bezoek, struin met een Aranciata in je hand langs de wand met lekkernijen en vraag vooral aan Novella waar je als thuiskok echt niet zonder kunt. Voor een kletspraatje is ze overigens ook altijd in.

Het auberginekleurige pand waarin Mastino is gevestigd, is moeilijk te missen. Binnen waant het verhaal van Novella overal rond. Bijvoorbeeld aan de muur waar de art gallery bestaat uit een mooie collectie met privébeelden. Of door de opvallende spreuk ‘Your body belongs to you.’; Novella’s lijfmotto, wat zowel toe te passen is op mens als op dier. De rest van het design is vrij clean en industrieel met natuurlijke materialen en enkele kleurrijke details. Deze zorgen voor een funky touch en datzelfde geldt voor Novella’s aanstekelijke persoonlijkheid.

Website: Mastino

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.