Internationale Sherry week | ‘Heel Holland Sherriet’

19-9-2017

Van 6 tot 12 november 2017 is de vierde editie van de ‘International Sherry Week’, een initiatief van het ‘Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry’, (de Sherry wijnraad) in Spanje. We schreven vorig jaar ook over dit festijn dat het hoogtepunt is voor veel Sherryfans over de hele wereld die hun favoriete wijn in het zonnetje zetten. De afgelopen jaren werden er in 25 landen bijna 6.000 Sherry activiteiten georganiseerd. Ook Nederland is als tweede exportland van Sherry een belangrijke deelnemer aan de Sherryweek, vandaar ‘Heel Holland Sherriet’.

‘Heel Holland Sherriet’

In de tweede week van november zullen duizenden restaurants, bars, wijnwinkels en bodega’s over de gehele wereld Sherry proeverijen organiseren, speciale menu’s serveren en andere Sherry evenementen organiseren als een ode aan de bekende Zuid-Spaanse wijn. Ook thuis kunnen mensen deelnemen door bijvoorbeeld een Sherry avond met vrienden te organiseren. Foto’s en aankondigingen kunnen worden geplaatst op de site en gedeeld via Facebook, Twitter en Instagram met #sherryweek. De registratie van zowel professionele evenementen als particuliere initiatieven is vanaf nu mogelijk. Er is ook een poster te downloaden.

Vorig jaar hebben de Nederlandse ‘Sherrylovers’ actief deelgenomen aan de Sherryweek: meer dan 100 initiatieven werden gesignaleerd. Dus start alvast met het plannen van een evenement, de enige voorwaarde is dat echte Sherry (van de D.O’s van Jerez-Xeres-Sherry of Manzanilla Sanlúcar de Barrameda) centraal staat. Registreer een evenement voor 31 oktober 2017 en maak kans op dé Sherry Educators Course in Jerez.

Website: SherryWine

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.