Internationaal keurmerk voor duurzaam La Base Pizza

7-6-2021

  • Sidney Diekstra (rechts) met zijn koks bij La Base Pizza in Amersfoort

La Base Pizza is vorige week als eerste in Nederland onderscheiden met het prestigieuze keurmerk van de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) voor elektrische ovens. Daarmee zet La Base een nieuwe standaard neer. Pizza uit speciale elektrische ovens in plaats van uit steenovens. De sublieme kwaliteit van de oven maakt een duurzame toekomst mogelijk voor het ambachtelijk bereiden van pizza’s.

Leestijd: 1 minuut

Waarborgen kwaliteit door La Base Pizza

Het door la Base Pizza verkregen internationale keurmerk van de AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) waarborgt de kwaliteit van de enige echte Napolitaanse pizza. Deze authentieke pizza wordt gemaakt volgens een eeuwenoud recept. Dat betekent ambachtelijke bereiding onder de strengste voorwaarden. Alle ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en komen rechtstreeks uit Italië. De pizza’s worden vervolgens gebakken in een echte steenoven op 480 graden Celsius. Sinds kort is het mogelijk om ook met speciale elektrische ovens dezelfde resultaten te behalen.  De sublieme kwaliteit van de oven maakt een duurzame toekomst mogelijk voor het ambachtelijk bereiden van pizza’s.

La Base Pizza in Amersfoort is daarmee één van de eerste pizzarestaurants in Nederland die op authentieke wijze Napolitaanse pizza’s in een elektrische oven maakt en heeft zich nu al bewezen door binnen een jaar te worden onderscheiden met het prestigieuze keurmerk. Hiermee is la base pizza in Amersfoort een van de weinige restaurants ter wereld die dit keurmerk heeft gekregen.

“We wilden in onze tweede vestiging in Amersfoort ‘next level’ vakmanschap bieden door ook rekening te houden met het klimaat en onze omgeving. Ons ambacht wint daarmee aan betekenis en dat is uniek in Nederland”, aldus een blije Sidney Diekstra, eigenaar van La Base Pizza.

Geheel onbekend met het AVPN-keurmerk is La Base Pizza niet. Ook bij de eerste vestiging in Weesp heeft La Base een paar jaar geleden het AVPN-keurmerk behaald. La Base Pizza bezit daarmee twee keurmerken van de in totaal 4 keurmerken die zijn uitgereikt in Nederland.

Website: La Base Pizza

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.