Interieur metamorfose voor restaurant Con Fuego Breda

12-3-2020

  • Het nieuwe interieur van restaurant Con Fuego
  • Het nieuwe interieur van restaurant Con Fuego
  • Het nieuwe interieur van restaurant Con Fuego
  • Het nieuwe interieur van restaurant Con Fuego
  • Het nieuwe interieur van restaurant Con Fuego
  • Het nieuwe interieur van restaurant Con Fuego

Restaurant Con Fuego in Breda heeft een nieuw interieur gekregen. Eyecatchers zijn de bijzondere verlichtingsobjecten en de graffitikunstwerken van kunstenaar Marcel Labrie. Het grillrestaurant, dat bekend staat om zijn hoogwaardige vlees- en visgerechten en de prijswinnende wijnkaart, heeft na een verbouwing van ruim drie weken op 8 maart 2020 de deuren weer geopend. Het interieur combineert een stoere uitstraling met een warme sfeer.

Lees verder voor meer informatie over de metamorfose die ontworpen is door E.S.T.I.D.A., het bijzondere menu voor een grill restaurant en de actie die ze hebben bedacht voor de heropening.   

Ontwerp door E.S.T.I.D.A.

In ruim drie weken tijd werd restaurant Con Fuego verbouwd, waarbij de keuken werd vergroot en het restaurant een nieuwe inrichting kreeg. Het 90 stoelen tellende restaurant van eigenaren Vasilios Papadopoulos en zijn vrouw Charlotte, zus Eleni Papadopoulou-Heffron en Chris Takirdikis aan de Grote Markt in Breda is spectaculair veranderd. Voor het ontwerp tekende E.S.T.I.D.A. Het 40 meter lange restaurant werd in verschillende compartimenten verdeeld, waarbij elk deel een andere kleur en sfeer kreeg.

Warm, stoer en klassiek interieur

Vasilios Papadopoulos: “Het restaurant heeft een warme, wat klassieke sfeer gekregen met tegelijkertijd een stoere uitstraling. De stoelen zijn met stof bekleed en hebben in elk compartiment een andere kleur. Eyecatchers zijn de designlampen in het voorste deel en de bijzondere lichtobjecten in het middendeel, die bestaan uit lampen en meer dan honderd glazen bollen die in snoeren aan het plafond hangen. Kunstenaar Marcel Labrie maakte drie ‘murals’, graffitikunstwerken die rechtstreeks op de muren zijn aangebracht en die het restaurant een kleurrijke en speelse touch geven. Bij de entree hangt een ‘Liquid Gloss’ kunstwerk van Ginvi, waarin ons nieuwe logo is verwerkt.”

Op het menu bij restaurant Con Fuego

Als grillrestaurant is Con Fuego uniek in Nederland te noemen. Smaak, presentatie, sfeerbeleving en kwaliteit gaan hier een stap verder dan bij een regulier grillrestaurant. Op de menukaart staan de mooiste producten, zoals verse Italiaanse truffels, oesters, kreeft en coquilles en de beste stukken vlees van premium cuts tot dry-aged-vlees. In het restaurant staan meerdere dry-age-kasten, waarin vlees wordt gerijpt voor het oog van de gast en waarmee gasten kunnen worden meegenomen in het verhaal van het vlees.

Prijswinnende wijnkaart

Vasilios Papadopoulos: “We serveren onze gerechten op hoogwaardig servies, gebruiken mooie wijnglazen van het topmerk Riedel en met de prachtige designtafelmessen kan de gast een vleesgerecht perfect snijden. We zijn echte wijnliefhebbers en ook onze wijnkaart met ruim 300 wijnen is uniek voor dit type restaurant. De wijnkaart kreeg de Award of Excellence van de gerenommeerde wijnsite Wine Spectator en een mooie beoordeling van twee sterren bij de World’s Best Wine Lists Awards 2019 van magazine The World of Fine Wine. Een deel van onze gasten komt bewust bij ons eten omdat we zoveel keuze hebben in topwijnen voor een aantrekkelijke prijs.”

Heropeningsactie

Cocktailliefhebbers kunnen een keuze maken uit de cocktailkaart en er is een nieuwe lunchkaart die, naast een selectie van de dinerkaart, ook sandwiches, salades en een goede burger bevat. Tot 16.00 uur worden lekkere bites geserveerd. Het restaurant is elke dag vanaf 11.00 uur open voor lunch en bites en vanaf 16.30 uur voor diner.

Vasilios Papadopoulos: “We zijn heel trots op ons nieuwe interieur, het is echt spectaculair veranderd en het straalt helemaal uit waar Con Fuego voor staat. Om het nieuwe interieur te vieren maakt elke gast die in maart 2020 komt eten kans om het bedrag van zijn volledige maaltijd in kadobonnen vergoed te krijgen als hij de rekening in de speciale actiebox doet.”

Website: Restaurant Con Fuego

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.