Inspiratie voor de komende nationale en internationale dagen

13-2-2024

  • Inspiration for National and International DaysInspiration for National and International Days

12 februari 2024 – Een blog van Marjolein van Spronsen, over het gebruik maken van nationale en internationale dagen ter inspiratie. We vermelden die dagen 1 tot 2 maanden van tevoren in onze wekelijkse trendmail van horecatrends waarvoor je je kunt inschrijven.

Deze blog is eerder verschenen op de website van Van Spronsen & Partners, horeca-advies.

Leestijd: 1 minuut

Waarom en wanneer inspelen op nationale en internationale dagen

Volgens mij gaan nogal wat horecaondernemers op in de waan van de dag. Blij dat ze genoeg medewerkers hebben, klaar zijn voor de gasten die komen en blij als de service goed is verlopen. Als je dan ook nog de feestdagen hebt voorbereid en hierover hebt gecommuniceerd, voelt dat helemaal goed. Toch zullen er genoeg dagen zijn dat je met je restaurant of bar niet die omzet draait die je graag zou willen zien.

Als de omgevingsfactoren allemaal goed geregeld zijn, denk aan genoeg personeel, financiële meetpunten enzovoorts, dan komt een stukje marketing om de hoek kijken. Je kunt bijvoorbeeld samen met je personeel bedenken hoe je op sommige dagen de omzet kunt verhogen, wie weet met wat voor een plannen zij komen!

Eén van de mogelijkheden is het inspelen op ‘nationale en internationale dagen’. Aandacht hiervoor komt met name overwaaien uit Amerika waar men dit soort marketingdagen heeft uitgevonden. Toch zien we dat dit soort dagen ook steeds vaker in Nederland worden ‘gevierd’. De bekendste hiervan zijn natuurlijk Valentijnsdag en Earth Day maar er zijn veel meer dagen waarop je kunt inspelen.

In onze trendmails van horecatrends.com geven wij in 2024 elke week aan welke dagen er binnen 1 tot 2 maanden aankomen. Zodat je nog de tijd hebt om iets te bedenken. We geven links naar wat de speciale dagen inhouden en de inspiratie op onze eigen website voor sommige speciale dagen. Zo is bijvoorbeeld Valentijnsdag, pindakaas-, nutella en croissantdag voorbij gekomen in week 2. En in week 3 inspiratie voor pannenkoekendag en bijvoorbeeld Pizzadag. Week 4 inspiratie om Earth Day en Hour mee te vieren, net zoals  International Women’s Day, National Meatball Day en National Barbie Day. In week 5 kwamen de volgende dagen aan de beurt: Pasen, 1 april en  bijvoorbeeld de ‘dag van de gezonde schoolkantine’.

Wil jij ook geïnspireerd worden? Je kunt je hier inschrijven voor onze nieuwsbrieven!

Marjolein van Spronsen, Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is sinds 1987 actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.