Inspiratie vanuit Grand Resort Bad Ragaz

20-7-2015

Restaurant Bel-Air in het Grand Resort Bad Ragaz serveert enkele gerechtjes met lokale plantjes en kruiden met daarbij een klein kaartje met uitleg en een recept.

Gelei van producten uit de natuur rondom Bad Ragaz

Zo serveert Renato Wûst, executive keukenchef onder andere een gelei van duindoorn, sleedoorn en sleutelbloem bij zijn gerecht ‘Terrine de foie gras maison, gelée d’argousier, primevère et prunier épineux’. Bij de gelei staat een kaartje met een foto van het plantje en het recept! Bekijk de foto’s voor inspiratie.

Inspiratie voor andere chefs

Hoe vaak gebruik jij lokale kruiden of plantjes in een gerecht of bijzondere, opvallende ingrediënten? Is zo’n klein kaartje niet een mooi klein gastvrij gebaar om je gasten meer informatie te geven over dit gerecht? Daarnaast is het zeker ook leuk voor gasten uit de omgeving om er een recept aan toe te voegen! Naam en telefoonnummer er op en je vangt twee vliegen in één klap: promotie en je hoeft geen informatie meer aan tafel te geven over dat ingrediënt! Recent heb ik ook aan tafelgenoten zitten vertellen wat je met cressen kunt doen en hoe gezond ze zijn. Je kunt dus ook met een producent zoals in dit geval van cressen, bijvoorbeeld Koppert Cress, zo’n kaartje samen maken!

Website: Bad Ragaz

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.