Indoor festival ´Wereld van NRC´ | Van, voor en door Rotterdammers

6-9-2019

  • Indoor festival ´Wereld van NRC´
  • Indoor festival ´Wereld van NRC´

Rotterdammers nemen langzaam maar zeker afscheid van wijntjes op het terras, picknicks in het park en strandfeestjes in de zomerzon. Maar gelukkig maken zomerse activiteiten plaats voor spraakmakende optredens, extravagante exposities en swingende indoor festivals. Het culturele seizoen staat voor de deur en de opening hiervan wordt onder meer ingeluid met hét indoor festival van de Witte de Withstraat: Wereld van NRC. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september organiseert het metropole Café NRC hét event van, voor en door Rotterdammers. Niet alleen omdat het festival plaatsvindt in Het Nieuw Rotterdams Café, maar ook omdat er veel bekende Rotterdamse gezichten verschijnen tijdens dit spektakel.

‘Wereld van NRC’ | Nachtelijk Rariteiten Cabinet

Het festival ´Wereld van NRC´ viert dit jaar een bijzondere editie: het karakteristieke NRC Café wordt omgetoverd tot Nachtelijk Rariteiten Cabinet. Van spraakmakende exposities tot culturele uitspattingen en swingende optredens van Rotterdams talent: de liefde voor de havenstad staat dit weekend centraal. Zo wordt het feestweekend op vrijdagmiddag om 16:00 uur officieel geopend door niemand minder dan Patrick van der Jagt, Caveman010. De voormalig dakloze en drugsverslaafde heeft in Het Rotterdam Project miljoenen kijkersharten voor zich gewonnen. In het programma volgden we hoe Patrick naar Zuid-Afrika vertrok om korte metten te maken met zijn verslaving. Hier vond hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn passie voor fotografie. De openingsexpositie maakt de rauwheid van Rotterdam visueel.

Een weekend vol muziek

Ook hebben de organisatoren goed nagedacht over misschien wel het belangrijkste ingrediënt van een succesvol festival: de muziek. Niemand minder dan songwriter Michael Prins zal op zondag 15 september op het podium verschijnen om een swingende Huiskamershow neer te zetten. Naast deze line-up is NRC op vrijdag – en zaterdagnacht tot 04:00 uur geopend en kunnen festivalbezoekers dansen op de deuntjes van Rotterdamse DJ’s, zoals Vinny James en Diephuis. Verder heeft het Rotterdamse festival nog veel meer veelbelovende verrassingsacts op het menu staan. Zelfs tijdens het diner kunnen gasten feestelijkheden, fijne muziek, culturele uitspattingen en rariteiten verwachten.

Website: Nieuw Rotterdams Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.