India Pale Ale te koop bij de AH

9-10-2014

  • directie bier en co
  • IPA bier en co

Albert Heijn introduceert India Pale Ale. De speciaalbiertjes Anchor en BrewDog Punk van het type India Pale Ale (IPA) liggen vanaf nu in de schappen. Wereldwijd is IPA jarenlang een trend, maar in Nederland tot voor kort alleen te koop bij slijterijen en horecazaken. Speciaal-bierhandelaar Bier&Co speelde in op de stijgende vraag naar ambachtelijk gebrouwen bier met uitgesproken smaken door deze biertjes te introduceren bij de grote markt.

Bier&CO

Groothandel Bier&Co was, met een passie voor smaakvol bier de eerste die speciale bieren naar Nederland haalde. Naarmate de vraag steeg vanuit de consumenten, slijterijen en horecagelegenheden, zijn ze uitgegroeid tot een serieuze speler in de bierbranche. Nu zijn veel bieren die zij naar Nederland hebben gehaald niet meer weg te denken uit het bierlandschap.

India Pale Ale

Het IPA bier komt oorspronkelijk uit Engeland, waar in het begin van de 19e eeuw veel werd geëxporteerd naar India. Omdat het verschepen soms wel maanden kon duren, werd er extra hop aan het bier toe gevoegd, waardoor het langer houdbaar bleef. Dit proces geeft IPA zijn typische smaak.

Website: Bier&Co

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.