Impact Shakers Awards | De eerste Europese awards voor duurzame en inclusieve startups

16-3-2021

  • Ready for the Impact Shakers Awards
  • Ready for the Impact Shakers Awards
  • Ready for The Impact Shakers Awards

Sinds 1 maart zijn de applicaties geopend voor de allereerste The Impact Shakers Awards, geïnspireerd op het donuteconomie model. Startups en scale-ups in heel Europa die een positieve impact hebben op de wereld en de maatschappij kunnen zich kandidaat stellen. Voor het eerst zetten meer dan 40 spelers uit het Europese impact-ecosysteem, waaronder incubatoren, acceleratoren, investeerders en netwerkorganisaties, zich samen achter één doel. 

The Impact Shakers Awards zijn geïnspireerd op het zogenaamde donuteconomie model, dat de menselijke welvaart in kaart brengt volgens sociale en ecologische pijlers. De internationale jury zal winnaars kiezen in twaalf categorieën: energie, water, voedsel, gezondheid, onderwijs, inkomen en werk, vrede en gerechtigheid, politieke stem, sociale gelijkheid, gendergelijkheid, huisvesting en netwerken. Je kunt je start-up of scale-up nog inschrijven tot 1 mei 2021! 

Leestijd: 2 minuten 

Een nieuw initiatief | The Impact Shakers Awards 

Impact Shakers, de organisatie achter The Impact Shakers Awards, wil een groeiomgeving creëren waarbinnen impact gedreven startups kunnen uitgroeien tot sterke en schaalbare bedrijven, en heeft de ambitie om de kloof tussen impact en winstgevendheid te dichten. Yonca Braeckman, CEO van Impact Shakers: “Impact zou een logisch onderdeel moeten zijn van elk bedrijfsmodel. We willen met Impact Shakers een systemische shift teweegbrengen die bovendien meer divers ondernemerschap toelaat. In 2019, brachten 200 van de top Fortune 500 CEO’s een gezamenlijk statement uit waarin ze verklaren dat aandeelhoudersbelangen niet langer de enige focus mogen zijn, en dat waarde moet worden uitgebreid naar werknemers, leveranciers en het milieu.”   

Inclusief ondernemerschap 

Impact Shakers wil de complexe maatschappelijke uitdagingen van vandaag aanpakken door inclusief ondernemerschap. Yonca Braeckman: “We geloven in mensen, vooral als ze tegen alle verwachtingen in successen boeken. Wie zware omstandigheden kan doorploeteren, kan ook een bedrijf uitbouwen. Veerkracht en het vermogen om probleemoplossend te redeneren zijn een ideale voedingsbodem voor ondernemerschap. We streven ernaar om het potentieel van mensen uit allerhande groepen naar de voorgrond te brengen en inclusie in elk detail in te bouwen.” 

Naast de Awards zet Impact Shakers verschillende projecten op om startups te helpen schalen. Zo begeleidt de organisatie in het virtueel programma ‘Alternatieve financiering voor impact startups’ (in partnership met Atmos & Zebras Unitestart-ups met het ophalen van financiering, een cruciale sleutel om de beoogde systemische shift te maken. Impact Shakers lanceert in 2021 ook een micro investeringsfonds en accelerator om nieuwe kansen en mogelijkheden te creëren voor startups. Daarnaast vinden ook experimentele ondernemersprojecten een plek in de Impact Shakers Labs. 

Inschrijvingen Impact Shakers Awards 

Start-ups en scale-ups in heel Europa kunnen zich tot 1 mei kandidaat stellen voor de Impact Shakers Awards via hun websiteAlle applicaties worden beoordeeld door een diverse Europese Jury van ondernemers, investeerders en andere spelers uit het Europese impact ecosysteem. Vervolgens kan het publiek gedurende een maand stemmen. De winnaars worden op 21 juni bekend gemaakt tijdens de online Award Show. 

CEO Yonca: “We doen een warme oproep aan acceleratoren, investeerders en iedereen wie sociale impact, duurzaamheid en inclusiviteit nauw aan het hart ligt, om startups aan te moedigen zich in te schrijven, en deel uit te maken van een impactvolle positieve toekomst.” De winnaars in elke categorie mogen deelnemen aan de intensieve bootcamp ‘Raise Alternative Funding’. Daarnaast krijgen ze toegang tot unieke netwerkopportuniteiten en mogen ze toetreden tot een impactvolle community van ondernemers. 

Website: Impact Shakers

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.