Ikinari Steak restaurant | Het restaurant zonder tafels

24-2-2017

Hou je van een lekkere steak en zou je deze willen eten tijdens een grappig en interactief diner? Dan moet je naar het Ikinari Steak restaurant. Bij de Ikinari Steak restaurants serveren ze een ‘super dik’ stuk vlees van goede kwaliteit op een snelle manier. De Ikinari restaurants zijn al populair in Japan (100 locaties in Japan waarvan 60 in Tokio) en sinds afgelopen november is er ook een vestiging te vinden in New York. Ze hebben plannen voor nog 20 vestigingen in de komende vijf jaar.

Het idee achter Ikinari Steak

Het idee achter Ikinari Steak is om een ‘super dik’ stuk vlees op een snelle en ‘goedkope’ manier te serveren. Het dineren in het restaurant zonder tafels kan gezien worden als grappig, interactief, gemeenschappelijk en is een totaal nieuwe ervaring voor de meeste New Yorkers. Wij denken dat dit concept ook een toevoeging kan zijn in foodhallen. Het succes van dit restaurant kan als volgt worden uitgelegd: Ikinari Steak serveert dezelfde kwaliteit als restaurants in een hoger segment maar voor een lagere prijs. Dit omdat de kans klein is dat je kan zitten tijdens het eten (10 zitplaatsen en 40 staplaatsen).

Wat wordt er geserveerd?

Het restaurant serveert drie verschillende soorten vlees: ribeye, runderlende (sirloin) en filet, die per 340 (12oz) of 397 gram (14oz) geserveerd worden. Het vlees wordt op open vuur bereid, geserveerd met mais, ui en knoflookpasta. Vervolgens al sissend gepresenteerd in een gietijzeren pan. Voor een extra bedrag kan je extra ingrediënten toevoegen.

Hoe werkt het?

De gasten eten normaal gesproken binnen 30 minuten en vertrekken daarna direct. Ideaal voor de mensen in tijdnood en die toch van een goed stuk vlees willen genieten. Bij binnenkomst kies je bij de counter je favoriete stuk vlees dat vervolgens voor je eigen ogen bereid wordt. Standaard wordt het vlees ‘rare’ geserveerd. Je kunt het stuk vlees echter door laten garen als je niet van ‘rare’ houdt. Als laatst breng je zelf je eten naar een van de sta tafels of zitplekken en kies je een saus of dressing uit.

Loyaliteit programma

Met hun loyaliteitsprogramma de ‘beef mileage card’ app kun je bijhouden hoeveel pond steak je al hebt gegeten en dit vergelijken met overige reguliere bezoekers.

Bron: Eater New York

Website: Ikinari Steak

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.