IKEA | Overweegt om IKEA standalone restaurants te openen

20-4-2017

Vele onder ons kennen ze wel, Köttbullar, de bekende IKEA gehaktballetjes. Ze zijn bijna net zo bekend als het IKEA meubilair. Voor degene die er geen genoeg van kunnen krijgen hebben wij nieuws: IKEA overweegt om IKEA standalone restaurants te openen! Hopelijk kunnen wij binnenkort bij één van de IKEA standalone restaurants genieten van de bekende gehaktballetjes een glas lingonberry juice (vossenbessen sap) en een stukje Daim cake.

IKEA standalone restaurants

In het verleden heeft IKEA diverse innovaties laten zien in de voedingsindustrie. Bijvoorbeeld om te voldoen aan de stijgende vraag van hun bezoekers naar gezond eten, introduceerde IKEA in 2015 bijvoorbeeld kip en vegan ‘gehaktballetjes’. Daarnaast blijkt uit onderzoek zien dat 30% van de  bezoekers van de restaurants alleen naar IKEA gaan om een hapje te eten. Vandaar is waarschijnlijk het idee bedacht om de mogelijkheden van IKEA standalone restaurants te gaan onderzoeken.

Nu overweegt IKEA om naast de traditionele winkels, ook restaurants te openen die niet in deze  winkels gevestigd zijn. Michael La Cour, IKEA’s Food’s managing director zegt daarover het volgende in een interview met Fast Company: “Het feit dat we niet zo veel vierkante meter nodig hebben om een café of restaurant te runnen maakt het interessant. Ik ben ervan overtuigd dat het idee potentie heeft. Ik hoop dat onze gasten over een paar jaar zullen zeggen dat IKEA een goede eetgelegenheid is dat ook meubels verkoopt.”

IKEA’s The Dining Club

In September 2016 opende IKEA de The Dining Club in Shoreditch, Londen. IKEA’s The Dining Club bracht mensen samen om, ‘het genot van samen koken’ te vieren. The Dining Club bestond uit een DIY (Do It Yourself) pop-up restaurant (waar mensen hun eigen diner evenement voor vrienden konden organiseren), een IKEA café waar ze de Zweedse lekkernijen serveerden, een ruimte voor ‘Food for Thought’ workshops, een virtual reality keuken en een unieke winkel. In Parijs en Oslo werden er eerder ook pop-up restaurants geopend. Wanneer komt dit concept naar Nederland?

Bron: Fast Company 

Website: IKEA

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.