Human Curling | Nieuwe Olympische Sport?

28-2-2018

  • Credits: Fun Curling On Ice

Volgens de Nationale Curling Bond staat de curlingsport in Nederland nadrukkelijk in de belangstelling. Dit jaar haalde het Nederland Curling team de Olympische Spelen niet maar de doelstelling voor 2022 is helder: in Peking zijn we erbij! Toen we op zoek waren naar iets meer informatie over de sport kwamen we misschien een nog wel leukere versie tegen van curling: Human Curling.

Human Curling

Het is nog geen Olympische Sport maar hier moet natuurlijk verandering in komen. Op de Instagram pagina van Queens in Londen kwamen we een filmpje tegen van de sport, na een kleine speurtocht op het internet bleek dat Human Curling ook gespeeld wordt in Dordrecht bij Fun Curling on Ice.

Omdat het nog geen officiële sport is, zijn er nog geen regels bekend en lijkt het dat Human Curling op verschillende manieren gespeeld kan worden. Zo heb je in Dordrecht in elk team een slachtoffer dat door de rest van het team over het ijs geduwd wordt in een rubberen band. In Londen werkt het anders, daar lanceer je jezelf op een rubberen band richting ‘het huis’.

Queens | The Winter Games

Human Curling in Londen valt onder het ‘Winter Games’ pakket dat geboekt kan worden. Bij het bedrijf kun je verder ook eten en bowlen. Speciaal voor de Olympische Spelen kan er ook gecurld worden en kan je met vrienden je eigen Olympische Spelen organiseren. Naast Human Curling bestaat het pakket uit een ‘normale’ curlingsessie en een aantal puck shot ijshockey uitdagingen.

Fun Curling on Ice

In Dordrecht wordt Human Curling gespeeld met 2 teams en 2 rubberbanden. In elk team is er één iemand die door de rest van het team over het ijs geduwd wordt met als doel diegene zo dicht bij het huis of het bordje met de meeste punten te krijgen. Daarnaast kan er ook ‘Human Bowling’ gespeeld worden, bij deze ijskoude variant van de sport bowling wordt één van de teamleden op een slee gelegd en gebruikt als bowlingbal. Deze menselijke bowlingbal wordt afgevuurd op de kegels en het team met de meeste punten wint.

Website: Be Cool Events

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.