House of Bird | Bird Brewery haalt ruim een half miljoen op voor nieuwe locatie

3-1-2019

  • House of Bird by Bird BreweryHouse of Bird by Bird Brewery
  • House of Bird
  • House of BirdHouse of Bird
  • House of BirdHouse of Bird

De crowdfunding van Bird Brewery is voorbij het streefbedrag gevlogen, ze hebben ruim een half miljoen euro opgehaald voor de bouw van hun proeflokaal, House of Bird, in het Diemerbos! De campagne is dus een enorm succes. Door het vertrouwen van ruim 400 crowdfunders lijkt hun proeflokaal House of Bird een mooie vlucht te nemen.

Bird Brewery | Proeflokaal House of Birds

De mannen achter Bird Brewery zochten de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. House of Bird wordt een plek midden in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten.

In het Proeflokaal kan je genieten van unieke speciaalbieren, een bijzondere maaltijd of een koffie met appelgebak. Jong en oud: iedereen moet zich hier thuis gaan voelen. Aansluitend vind je er de Bibliotheek: een plek vol inspiratie over vogels en natuur. Deze inspirerende ruimte is verhuurbaar voor o.a. bedrijfsuitjes, bruiloften en brainstormsessies. Natuurlijk is er ook het Brouwlab: de officiële testlocatie waar jij met eigen ogen kan zien hoe hun bieren zich ontwikkelen en optimaliseren.

Met activiteiten als vogelkijkexcursies, bijzondere bosspellen en een speciaal blotevoetenpad is er straks voor iedereen wat te doen op deze unieke, bosrijke plek. Ook Staatsbosbeheer is erg enthousiast en ziet Bird Brewery als ‘een absolute toevoeging voor het Diemerbos’.

Bird Brewery | Crowdfunding

‘Echt ongelooflijk. Intussen zijn er ruim 400 crowdfunders die hun geld investeren in onze plannen. Dat we zo’n vertrouwen krijgen voelt echt fantastisch’, vertelt mede-oprichter Ralph. ‘Bovendien heb ik daardoor alle vertrouwen dat we met zo’n grote groep om ons heen er een groot succes van gaan maken.’

Ook Rik, de andere mede-oprichter van Bird Brewery, is blij. ‘In het voorjaar wonnen we de aanbesteding van Staatsbosbeheer met ons plan en nu gaat het er echt komen. Er zit al ontzettend veel werk in en dat is het nu allemaal waard geweest. De toekomst ziet er veelbelovend uit.’

Horecapartner Teun IJff krijgt bij House of Bird de dagelijkse leiding. ‘Vanaf de start volg ik het natuurlijk op de voet en ik kijk heel erg uit naar de opening. Rik, Ralph en ik vormen een goed team dat volgens mij alles in zich heeft om van House of Bird een bijzondere plek te maken. Zeker met alle crowdfunders erbij!’

Investeren  in de crowdfunding kon tot 31 december. Bekijk hier hun crowdfunding video:

 

 

 

Website: Bird Brewery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.