Hotel Jakarta Amsterdam | Groenste hotel van Nederland

9-10-2017

  • Hotel Jakarta 1
  • Hotel Jakarta 1
  • Hotel Jakarta 1
  • Hotel Jakarta 1
  • Hotel Jakarta 1
  • Hotel Jakarta 1
  • Hotel Jakarta 1
  • Hotel Jakarta 1

Het groenste hotel van Nederland wordt gebouwd op de kop van het Java-eiland in Amsterdam en zal naar verwachting 2018 haar deuren openen. Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee een innovatieve koers vaart. Hotel New York in Rotterdam is een ander hotel dat deel uitmaakt van de WestCord hotels groep. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland verrijst nu Hotel Jakarta Amsterdam.

Hotel Jakarta Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam is ontstaan nadat de gemeente Amsterdam in 2014 een tender uitschreef voor de ontwikkeling van een hotel op het Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in. Het hotel is een architectonisch hoogstaand ontwerp en blinkt uit in duurzaamheid en publieke programmering. Het wordt een multiculturele smeltkroes, als levendig onderdeel van de stad. Het Tropenmuseum gaat een waardevolle bijdrage leveren aan de culturele invulling.

Modern-Aziatisch

Op de begane grond, een grote open ruimte, komt een restaurant met oesterbar, een espresso bar en een wellness met zwembad. Het uiterlijk van de begane grond zal modern-Aziatische tinten krijgen en dienen als ontmoetingsplek tussen hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers. Ook zal het hotel een subtropische binnentuin krijgen en op de hoogste verdieping van het hotel wordt de Skybar ‘Malabar’ met een panoramisch uitzicht op het IJ gevestigd. De 200 boutique stijl hotelkamers zullen bestaan uit een constructie van beton en hout met Indonesische invloeden.

Duurzaam

Hotel Jakarta Amsterdam wordt een spectaculair gebouw op de punt van Java-eiland met transparante glazen gevels en een unieke 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen worden in naturel hout met FSC of PEFC keurmerk uitgevoerd. De gekozen duurzame materialen zijn van dusdanige kwaliteit dat de meeste wanden en plafonds onafgewerkt blijven waardoor het massieve houtbouwsysteem zichtbaar blijft. Er wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen die een korte levensduur hebben of niet recyclebaar zijn, bijna alle elementen kunnen hergebruikt worden door demontage.

Naast het duurzaam casco van het hotel, worden er vele energiebesparende maatregelen gehanteerd zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Via pv-panelen in de gevel en het dak van het atrium wordt er zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit voor de verwarming van het douchewater. Dankzij deze duurzaamheidsprestaties is Hotel Jakarta Amsterdam een energieneutraal gebouw  dat met een BREEAM Excellent certificaat het meest duurzame hotel van Nederland wordt.

Website: Hotel Jakarta Amsterdam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.