Horeko Consumentenlabels voor afhaalmaaltijden in de horeca

23-11-2021

  • Label eetwinkel Van Mien DoetinchemLabel eetwinkel Van Mien Doetinchem
  • Liesette Hensen van eetwinkel Van Mien in DoetinchemLiesette Hensen van eetwinkel Van Mien in Doetinchem

Softwareleverancier Horeko uit Amersfoort lanceert een nieuwe feature: Horeko Consumentenlabels. Hiermee kunnen horecabedrijven en eetwinkels hun afhaalmaaltijden voorzien van consumentenlabels. “Daarmee kun je pro-actief communiceren met je klanten over de bewaarmethode, de voedingswaarde en de gebruikte allergenen en ingrediënten. Zo voldoe je meteen aan de wettelijke eisen”, vertelt Marvin van Dongen CEO en founder van Horeko.

Leestijd: 2 minuten

 

Informatie over ingrediënten, allergenen en bewaaradvies op de Horeko Consumentenlabels

“We zien dat steeds meer horecabedrijven maaltijden voor thuisgebruik verkopen. Wettelijk zijn ze daarbij verplicht om de consument informatie te geven over de gebruikte ingrediënten, allergenen en een bewaaradvies”, vertelt Marvin van Dongen CEO en founder van Horeko. Met een handgeschreven etiket is de kans op fouten groter. “Daardoor ontbreekt er al snel informatie, terwijl consumenten hier steeds meer waarde aan hechten.” Omdat bestaande etiketteringssystemen voor koelverse maaltijden vooral bedoeld zijn voor grotere voedingsproducenten, introduceert de softwareleverancier uit Amersfoort Horeko Consumentenlabels, speciaal voor restaurants die maaltijden voor thuisgebruik verkopen maar ook voor eetwinkels, traiteurs/cateraars en dark kitchens.

Horeca ondersteunen bij trends en ontwikkelingen

“Bij Horeko lopen we graag voorop en zijn we voortdurend bezig om horecaondernemers te ondersteunen bij nieuwe trends en digitale ontwikkelingen”, vertelt Van Dongen. Horeko Consumentenlabels is een handige toepassing die gekoppeld is aan het keukenmanagementsysteem Horeko Kitchen Manager. Hierin zijn recepturen, de kostprijsberekening, de allergenendeclaratie, de voedingswaarden en het bewaaradvies al opgenomen.

Dankzij de nieuwe feature kunnen gebruikers van het Horeko-keukenmanagementsysteem de informatie aanvinken welk ze aan het label willen toevoegen. “Met die etiketten kun je op je afhaalmaaltijden pro-actief communiceren met je klanten over de bewaarmethode, de voedingswaarde en de gebruikte allergenen en ingrediënten. Zo voldoe je meteen aan de wettelijke eisen en het is bovendien een service naar je afnemer”, licht de CEO van Horeko toe.

De horecaondernemer kan zelf commerciële informatie toevoegen zoals de verkoopprijs, de naam van het gerecht en onder het etiket is ruimte voor een persoonlijke noot. Bijvoorbeeld: “Made with love by Horeko BV in Amersfoort”. De consumentenlabels zijn 55 bij 80 millimeter en daarmee zijn ze wat groter zijn dan de etiketten voor intern gebruik. Er is een aparte printer voor nodig welke bij Horeko te bestellen is. De Horeko Operator herkent automatisch welke printer hij moet gebruiken voor de consumentenlabels.

Systeem van Horeko wordt steeds completer

Liesette Hensen, mede-eigenaar van eetwinkel Van Mien in Doetinchem, is enthousiast gebruiker van Horeko Consumentenlabels. In haar eetwinkel die ze combineert met een horeca- en hotelfunctie, bereidt ze maaltijden met behulp van lokale producten. Met name voor de lokale versmaaltijden zijn de Horeko Consumentenlabels een uitkomst. “Het is heel functioneel: vanuit de receptuur kunnen we de informatie over de gebruikte ingrediënten en allergenen en de bereidingswijze voor de consument zo toevoegen. Het systeem van Horeko wordt zo steeds completer.” Naast het verstrekken van informatie aan de consument, ziet Hensen ook voordelen voor haar medewerkers. “Ze kunnen op het label meteen zien welke allergenen de maaltijd bevat en ze hoeven dat niet in de pc na te zoeken.” De mede-eigenaresse van eetwinkel Van Mien merkt dat er bij haar klanten/gasten een groeiende behoefte is aan informatie over allergenen.

Horecaondernemers die kennis willen maken met Horeko Kitchen Manager en de nieuwe feature Horeko Consumentenlabels, kunnen gratis een vrijblijvende demo van 30 dagen aanvragen. Meer informatie over Horeko Consumentenlabels is hier te vinden.

Website: Horeko

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.