Horecatrends | Culinaire kijktips – week 50

10-12-2018

YouTube is al jaren een bron van  inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Mike Adam denkt dat ze gaaf zijn om te zien. Onder andere over de vrouwelijke topchef Ana Ros die fine-dining introduceerde op het platteland van Slovenië, een video over de effecten van een vegetarisch dieet op de wereld en een video die een inkijkje in de meest luxueuze hotels in Parijs geeft.

Vrouwelijke topchef Ana Ros introduceerde fine-dining op het platteland in Slovenië

In dit filmpje is top chef Ana Ros te zien. Haar restaurant, Hisa Franko, gelegen op het platteland in Slovenië en is het enige restaurant in de regio. Momenteel is er een wachtlijst van meer dan 6 maanden voor het restaurant. Dat dit echter niet vanzelfsprekend is wordt in het filmpje uitgelegd.  In het gebied waar Hisa Franko ligt, is namelijk nauwelijks toerisme en eet men voornamelijk puur wat het land opbrengt. Een fine-dining restaurant openen op deze plek lijkt dan ook niet voor de hand liggend. Toch heeft chef Ana Ros bewust de gok genomen. Zij was er van overtuigd dat als het eten maar speciaal en vooral goed genoeg zou zijn, de gasten vanzelf zouden komen.

In het filmpje goed te zien waar Ros haar inspiratie vandaan haalt en hoe ze het restaurant zo uniek en succesvol heeft weten te krijgen. Buiten de inspiratie die je op kan doen uit het filmpje zijn de beelden ook prachtig!

Lengte van de video: 4:51 minuten
YouTube kanaal: Bloomberg
Datum van Publicatie: 20-11-2018

Wat zijn de effecten als we allemaal veganistisch zouden gaan eten?

Veganistisch eten is momenteel voor steeds meer mensen een hot item. Tot voor kort was ik hier helemaal niet mee bezig, omdat ik toch nog erg gehecht ben aan met enige regelmaat een lekker stukje vlees. Echter na het zien van deze video ga ik er toch weer eens over nadenken om wat meer richting een veganistisch dieet te gaan. De stap naar full-vegan is voor mij veel te groot en die zie ik mijzelf ook niet zo snel maken, maar bewuster omgaan met eten en af en toe eens stil staan bij de gevolgen is helemaal niet verkeerd.

Het bovenstaande filmpje laat zien wat een veganistisch dieet zou doen met de wereld en wat de alternatieven zijn. De oprichter van de Vegetarische Slager, een Nederlands initiatief, komt hierbij ook aan het woord.

Lengte van de video: 6:29
YouTube kanaal: The Economist
Datum van publicatie: 27-11-2018

Een kijkje in de duurste hotels van Parijs

Parijs is door vervuiling van de binnenstad de laatste jaren een beetje zijn glans verloren. Toch is men druk bezig de stad weer in eren te herstellen. Er wordt veel groen toegevoegd en oudere auto’s worden meer en meer geweerd.

Buiten de prachtige bekende toeristische trekpleister en vervuilde binnenstad kent Parijs ook een aantal prachtige, luxe hotels. Het Ritz en Hotel de Crillon bijvoorbeeld, waar suites zo’n $20.000 tot $36.000 kosten. Gezien de kosten zal een bezoekje aan één van beide hotels voor mij een lastig verhaal worden, vandaar dat ik het maar bij YouTube hou! 😉 Zie het filmpje, waarin prachtige beelden staan van het Ritz en hotel de Crillon en de initiatieven worden benoemd om de stad zijn glans terug te geven.

Lengte van de video: 4:59 minuten
YouTube kanaal: Bloomberg
Datum van publicatie: 29-11-2018

Bron: Mike Adam

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.