Horecatrends | Culinaire kijktips – week 48

26-11-2018

YouTube is al jaren een bron van  inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Mike Adam denkt dat ze gaaf zijn om te zien. Over AI (artificial Intelligence) robots in een Chinees restaurants en voor de sporters onder ons: gedroogde rupsen als vervanger van de eiwit-shake. En in video nummer 3, DE manier om je restaurant als nummer 1 op Tripadvisor te krijgen!

Into China’s First Artificial Intelligence hot pot restaurant

De Chinese restaurant keten Ha di lao, bekend om zijn excentrieke service en pittige soepen, heeft het eerste artificial intelligence restaurant geopend in Bejing. In het bovenstaande filmpje is er te zien hoe er meerdere robots door het restaurant rijden met de bestellingen van de gasten. In het filmpje ogen de robots nog wat instabiel en gaat de service nog niet echt snel. Momenteel is de techniek dus nog niet in staat om de menselijke taken compleet over te nemen. Maar wat als straks de techniek geperfectioneerd wordt en mensen en technologie elkaar gaan benaderen? Ik zie mijzelf hier nog niet zo snel eten, maar de ontwikkeling is wel razend interessant om te volgen.

Lengte van de video: 1:50 minuten
YouTube kanaal: South China Morning Post
Datum van Publicatie: 5-11-2018

The football player who eats bugs for dinner

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof voor een natuurlijk spierherstel. Zeker voor fanatieke sporter is het daarom van belang om een juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Eiwitten zitten in allerlei producten als groente, rood vlees, kip, zuivel maar ook in insecten.

In het bovenstaande filmpje laat een Canadese football speler zien dat ondanks zijn enorme spiermassa en vele trainingsuren hij door middel van rupsen zijn eiwit inname regelt. 100gr gedroogde rups kan namelijk al goed zijn voor 53 gram eiwitten. Ik ben zelf altijd erg geïnteresseerd in verschillende sport diëten, maar toch zie ik mezelf nog niet zo snel een kipfiletje afslaan voor een lekker schaaltje spaghetti meatballs met gedroogde rupsen.

Lengte van de video: 5.53 minuten
YouTube kanaal: Vice Sports
Datum van publicatie: 07-11-2018

How to Become TripAdvisor’s #1 Fake Restaurant

Tripadvisor is voor veel mensen een belangrijke bron bij het kiezen van een restaurant. Maar is de informatie op de website altijd wel zo betrouwbaar? In dit filmpje laat Oobah Butler van Vice zien hoe hij in 8 maanden tijd de hele wereld liet geloven dat zijn vervallen schuur, ‘DE nieuwe culinaire hotspot van Londen’ was. De reserveringen stroomden binnen en vele beroemdheden probeerden een plekje te bemachtigen. Zelfs na het serveren van goedkope opwarm gerechten bleven de gasten lyrisch. We kunnen hier wel spreken van een schrijver die zijn roeping als marketeer heeft gemist.

Alhoewel een wat oudere video, die al door veel mensen gezien is, spreekt de overtuiging en humor waarmee Oobah laat zien hoe makkelijk mensen te foppen zijn, mij erg aan. Maar buiten dat het een grappig en vermakelijk filmpje is, laat het ook zien hoe belangrijk een gevoel van exclusiviteit kan zijn bij een restaurant.

Lengte van de video: 18:20 minuten
YouTube kanaal: Vice
Datum van publicatie : 22-01-2018

Bron: Mike Adam

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.