Horecatrends | Culinaire kijktips – week 47

22-11-2018

YouTube is al jaren een bron van  inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Mike Adam denkt dat ze gaaf zijn om te zien. Zo kwam hij een video tegen over chef Shion Uino waarin deze met heel veel aandacht en rust aan zijn sushi werkt in zijn nieuwe restaurant, Sushi Amane, in New York City. De video over Steven Spurrier is gaaf voor wijnliefhebbers, Steven is een wijnfanaat die in 1976 de eerste wijnproeverij organiseerden waar hij wijnen uit Amerika blind liet proeven ten opzichte van wijnen uit Frankrijk. En wil jij meer weten over waarom kaviaar zo duur is? Dan is de derde video over het kweken van de steur ook interessant om te bekijken.

Chef Shion Uino Is the Sushi World’s Next Big Thing — Omakase

In dit filmpje laat voormalig leerling Shion Uino van Sushi Saito zien hoe hij het maken van sushi beleefd. Hij opende recentelijk zijn restaurant Sushi Amane in New York. Hij is een van de jongste sushi chefs met een Michelin ster.

Het mooie aan dit filmpje is dat de beelden prachtig zijn. Shion Uino laat zien dat hij met heel veel aandacht en rust aan zijn sushi werkt. Zijn restaurant, materiaal en technieken zijn mooi om te zien. Volgens mij wil elke foodliefhebber dit een keer meemaken, gewoon gebiologeerd aan een sushibar zitten en toekijken hoe zo’n chef zijn sushi bereidt! De gehele video hierboven van Eater is van 0:00 tot 13:15 gaaf om te bekijken.

Meet Steven Spurrier: The Man who Changed Wine Forever

Een video uit 2015 over Steven Spurrier die ik interessant vond om te zien! In deze video meer achtergrondinformatie over deze wijnkenner en waarom hij zo populair is. Natuurlijk komt hijzelf ook aan het woord. Spurrier werd bekend door het feit dat hij als Engelsman in Parijs eerst een wijnwinkel en later een wijnschool opende. Hij organiseerde in 1976 de ‘Paris Wine Tasting’, waarin hij 9 Franse fijnproevers, blind 20 wijnen liet proeven. Vijf rode en 5 witte uit Frankrijk en 5 rode en witte uit de toen nog onbekende wijnstreek Californië. Uiteindelijk werden hier de wijnen uit Californië gekozen als beste en dit wordt gezien als de trigger voor de acceptatie van wijnen uit de nieuwe wijnwereld in plaats van alleen uit Frankrijk.

Wat ik mooi vind aan het filmpje is dat deze man idolaat is van wijn. Als jonge man kwam hij in aanraking met wijn en vanaf dat moment beheerste het zijn leven. Daar waar de wijnwereld in Frankrijk destijds nog erg conservatief was, heeft hij dat op een eigenzinnige manier doorbroken,  een pionier dus! Deze video van Munchies laat zien dat de wijnwereld mede door hem zo sterk is veranderd. Je hoeft niet perse een sterke affiniteit te hebben met wijn om deze video te kunnen waarderen, vooral vanaf 00:00 tot 09:16. De hele video duurt 15 min. Daarnaast geeft hij ook inzicht in zijn eigen poging om in Engeland op krijtgrond Engelse bubbels te gaan produceren. Dat laatste stukje vond mijn collega Marjolein weer interessant.

How Russian Sturgeon caviar is farmed and processed

Een filmpje van 9 minuten over een steur kwekerij in Amerika waar men kaviaar kweekt. In de video is te zien hoe de steur gekweekt wordt en hoe de kaviaar wordt gewonnen. De lengte van het proces en de uiteindelijke opbrengst worden in de video toegelicht. Het interessante aan dit filmpje vond ik dat het laat zien waarom kaviaar een duur product is, zelfs als het gekweekt wordt. Het is veel handwerk en het succes van de kaviaar opbrengst is niet makkelijk op voorhand te bepalen. Er komen zelfs echo’s aan te pas om te bepalen of de steuren klaar zijn voor het oogsten van de eieren! De video van Eater is vooral interessant vanaf 3:30 tot 9:00.

Bron: Mike Adam

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.