Horecatrends | Culinaire kijktips – week 46

12-11-2018

YouTube is al jaren een bron van  inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Vanaf nu laten we elke week een selectie van video’s zien waarvan één van ons denkt dat ze geweldig zijn. Mike Adam laat ons als eerste zijn persoonlijke selectie zien, een top 3 gebaseerd op zijn interesses. Met video’s over een bijzondere manier om je hamburger te garen, over een Koreaans Barbecue restaurant met een Michelin ster in New York en over een seafood feestje van 1.500 dollar in China.

  1. Sushi Chef Masa heeft een nieuwe manier voor het bereiden van hamburgers bedacht | Door Prime Time van Eater

Hamburgers serveren, back to basic. De hamburger blijft een guilty pleasure, ook voor mij. Ondanks vele verwoede pogingen heb ik de perfecte burger nog niet gevonden. Dat is een van de redenen dat ik met zoveel enthousiasme naar de nieuwe technieken uit het bovenstaande filmpje heb gekeken. Legendarische sushi chef Masa legt hier namelijk in uit hoe hij zijn burgers gaart en serveert. Geen poespas, maar pure smaken. Dit gaf mij in ieder geval weer inspiratie om mijn zoektocht te vervolgen! Bekijk de video hierboven.

  1. Koreaans barbecueën op Michelin niveau – K-Town | Door Eater

In de zomer van 2017 opende het Koreaanse Steakhouse Coté zijn deuren in New York. Het restaurant is als eerste Koreaanse barbecue restaurant bekroont met een Michelin ster. Mede door het feit dat het restaurant een eigen moderne dry-aging kamer bezit. Als kok en food-liefhebber word ik ontzettend nieuwsgierig als ik dit soort restaurants zie. Er is oog voor kwaliteit, maar ook het concept spreekt me erg aan. Traditioneel Koreaans eten, waar de ervaring van het zelf barbecueën aan toegevoegd wordt. Een toegankelijke manier om de Koreaanse keuken te leren kennen dus.

Benieuwd naar het concept en de bijbehorende gebruiken voor je zelf op het vliegtuig naar New York stapt? Of wil je meer weten over de Koreaanse barbecue, klik dan hier voor een instructie en voorbeeld video.

  1. Bijzondere Chinese visschotels, seafood feestje van $1500 in Guangzhou, China | Door The Food Ranger

The Food Ranger was eind oktober in Guangzhou, China om daar één van de grootste vismarkten van China te bezoeken. Als liefhebber van schaal- en schelpdieren ging mijn hart daar sneller van kloppen. Buiten de enorme keuze uit verse, gigantische schaal- en schelpdieren, kun je de gekozen producten ook meteen laten verwerken in het aangrenzende restaurant. De koks in de productie keuken gaan dan direct voor je aan de slag. Het enthousiasme en de prachtige producten laten bij mij in ieder geval het water in de mond lopen.

Bron: Mike Adam

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.