Horecatrends | Culinaire kijktips week 28

12-7-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Manuel Imanse denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Met deze week links naar een video over hoe koffie over de hele wereld wordt gedronken en waarom manuca honing uit Nieuw Zeeland zo duur is. En sinds begin juli heeft attractiepark Walibi Holland een nieuwe attractie: the Untamed.

Hoe wordt koffie over de hele wereld gedronken

Over de hele wereld wordt het gedronken en bijna iedereen houdt er wel van, koffie. Of het nou ‘s ochtends vroeg is om wakker te worden, ‘s middags als de concentratie minder wordt, met opgeklopt ei, kaas of alcohol, of tijdens een heuse officiële koffie ceremonie, over de hele wereld drinken ze het anders en in deze video laten ze zien hoe. We schreven al veel artikeltjes over koffie, bekijk onze zoekbalk maar eens op koffies!

Lengte: 4:32

Kanaal: Food Insider

Datum: 28-06-2019

Waarom manuca honing zo duur is

Menuca honing kan wel $100 euro kosten voor een potje van 100 gram. Maar waarom is het toch zo duur? Het komt van een klein plantje genaamd de ‘Leptospermum scoparium’ ook wel bekend als ‘menuca’. Het is zo zeldzaam omdat de bloem maar 12 dagen per jaar bloeit en het oogsten van de honing in een periode van 2-6 weken gedaan moet worden. De exportwaarde wordt momenteel geschat op 204 miljoen dollar. Ook zijn er sterke indicatoren dat de honing een positieve bijdrage kan leveren aan de gezondheid van mensen. Ook wordt het steeds meer in cosmetica gebruikt, wat de prijs weer opdrijft.

Length: 6:14

Channel: Business Insider

Date: 15-05-2019

De nieuwe achtbaan van Walibi

Attractiepark Walibi Holland heeft sinds 1 juli een nieuwe achtbaan, de Untamed. Het is de eerste hybride achtbaan in de wereld met 5 inversies en ingebouwde effecten zoals ‘head choppers’. Als basis heeft deze achtbaan de fundering van de oude Robin Hood achtbaan maar met heel veel air time! Ik ga hem in ieder geval dit jaar zeker een keer proberen!

Lengte: 3:21

Kanaal: De Telegraaf

Datum: 01-07-2019

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.